Populaire applicaties WhatsApp en Logmein nu gratis in App Store

De populaire applicaties WhatsApp en Logmein zijn deze kerstdagen gratis te vinden in de App Store van Apple. Voor WhatsApp is dat waarschijnlijk tijdelijk, voor Logmein – dat normaal enkele tientjes kost – is het nu regel.

whatsapp

Met WhatsApp kun je berichtjes versturen, via de dataverbinding van een smartphone. Het werkt op elk belangrijk platform: BlackBerry, iOS, Android en Windows Phone. WhatsApp stelt je in staat om foto’s, video- en geluidsbestanden aan een berichtje te hangen. Het is zo populair dat KPN en Vodafone eerder dit jaar hebben geconstateerd dat er sinds de introductie van WhatsApp nauwelijks meer wordt gesms’t.

Logmein stelt de gebruiker in staat om een computer, pc of mac, op afstand te bedienen. De app was tamelijk duur, maar is sinds kort gratis in de App Store. Op de pc en onder het vroegere Windows Mobile was de app al gratis. Ook deze app maakt gebruik van de dataverbinding van de telefoon om op afstand in te loggen op een computer. Dat kan via het kleine scherm van de iPhone, maar de iPad-app is eveneens gratis gemaakt en daarmee kan het ook. Met Logmein is het bijvoorbeeld mogelijk om computerproblemen bij iemand op afstand te verhelpen, als die tenminste geen betrekking hebben op de internetverbinding van het apparaat, want anders kan ook Logmein niets doen. Wereldwijd zijn er volgens Logmein inmiddels 125 miljoen computers verbonden met de Logmein-server.

Op de plaatjes hieronder is te zien hoe de desktop van een mac eruitziet op het scherm van een iPhone. Net als met een gewone webbrowser is het mogelijk om met twee vingers in- en uit te zoomen op een onderdeel van de desktop, waarna de muis en het toetsenbord van de iPhone kunnen worden gebruikt om de computer te bedienen. Zo is het feitelijk mogelijk om desktopapplicaties op een iPhone of iPad te gebruiken.

iphone logmein

 

iphone logmein

 

iphone logmein

 

Bron: pocketlint

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters