‘Dit was de populairste smartphone in de eerste helft van 2016’

Antutu heeft bekend gemaakt welke smartphones het populairst waren in de eerste helft van 2016.

2016

En toen was het opeens alweer juli, wat betekent dat we er de eerste helft van 2016 weer op hebben zitten. In die periode zijn er een flink aantal interessante smartphones uitgekomen, van budgetmodellen zoals de Moto G4 tot high-end vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S7 Edge. Wij hebben onze favoriete modellen al op een rijtje gezet in een video, maar het is natuurlijk ook interessant om te weten te komen welke smartphones het meest populair zijn. Een iPhone 6s Plus mag dan bijvoorbeeld qua specificaties beter zijn dan een goedkope mid-ranger van Huawei, maar door de hoge prijs van Apple’s smartphones kan die balans qua populariteit toch anders doorslaan.

Top smartphones

Antutu

Antutu is een van de meest gebruikte benchmarktests voor smartphones. Met de test kun je te weten komen hoe je smartphone presteert ten opzichte van andere toestellen. De gegevens van Antutu geven dan ook een goed inzicht in hoe populair smartphones zijn, al kun je natuurlijk je vraagtekens zetten bij hoe representatief de data nou eigenlijk is voor de gemiddelde smartphonegebruiker. Een fervente high-end smartphonegebruiker zal immers vaker zijn smartphone onderwerpen aan een benchmarktest dan je tante die moeite heeft met moderne technologie.

Populairste smartphones

Toch is het interessant om naar Antutu’s top 10 van het afgelopen half jaar te kijken. Het valt eigenlijk direct op dat Samsung de kroon spant met maar liefst vier toestellen in de wereldwijde top 10. Op nummer een vind je de Samsung Galaxy Note 5 terug, een phablet die helaas niet in Nederland beschikbaar is. Op de tweede plek staat de Samsung Galaxy S6, die je wel gewoon in Nederland kunt aanschaffen. De relatief nieuwe Galaxy S7 heeft pijlsnel de vierde plek ingenomen, wat relatief uniek is voor zo’n nieuw model. Verder valt vooral op hoe hoog de Xiaomi Redmi Note 3 staat, een toestel dat ongekend populair in China is.

Top smartphones

China

Antutu heeft ook een top tien voor verschillende grote landen vrij gegeven, waardoor je interessante conclusies kan trekken. Zo valt het meteen op hoe populair de Xiaomi Redmi Note 3  dus in China is. Pas op een flinke afstand volgt de Samsung Galaxy S7, en ook de ambitieuze nieuwkomer LeEco timmert met de LeEco 2 hard aan de weg. Uit een eerder rapport van Samsung bleek al hoe moeilijk het Koreaanse bedrijf het in China heeft. China heeft duidelijk een voorkeur voor 5.5-inch toestellen.

Top smartphones

Duitsland en Amerika

In Amerika zijn de Nexus toestellen een stuk populairder in andere landen, al blijft Samsung daar ook dominant aanwezig. In thuisland Korea weet Samsung ook indruk te maken, al is LG daar ook opvallend populair. Duitsland is misschien wel het meest vergelijkbaar met de Nederlandse markt. Vooral de OnePlus One en de OnePlus 2 doen het kennelijk goed bij onze oosterburen.

Top smartphones

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters