‘Dit was de populairste smartphone in de eerste helft van 2016’

Antutu heeft bekend gemaakt welke smartphones het populairst waren in de eerste helft van 2016.

2016

En toen was het opeens alweer juli, wat betekent dat we er de eerste helft van 2016 weer op hebben zitten. In die periode zijn er een flink aantal interessante smartphones uitgekomen, van budgetmodellen zoals de Moto G4 tot high-end vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S7 Edge. Wij hebben onze favoriete modellen al op een rijtje gezet in een video, maar het is natuurlijk ook interessant om te weten te komen welke smartphones het meest populair zijn. Een iPhone 6s Plus mag dan bijvoorbeeld qua specificaties beter zijn dan een goedkope mid-ranger van Huawei, maar door de hoge prijs van Apple’s smartphones kan die balans qua populariteit toch anders doorslaan.

Top smartphones

Antutu

Antutu is een van de meest gebruikte benchmarktests voor smartphones. Met de test kun je te weten komen hoe je smartphone presteert ten opzichte van andere toestellen. De gegevens van Antutu geven dan ook een goed inzicht in hoe populair smartphones zijn, al kun je natuurlijk je vraagtekens zetten bij hoe representatief de data nou eigenlijk is voor de gemiddelde smartphonegebruiker. Een fervente high-end smartphonegebruiker zal immers vaker zijn smartphone onderwerpen aan een benchmarktest dan je tante die moeite heeft met moderne technologie.

Populairste smartphones

Toch is het interessant om naar Antutu’s top 10 van het afgelopen half jaar te kijken. Het valt eigenlijk direct op dat Samsung de kroon spant met maar liefst vier toestellen in de wereldwijde top 10. Op nummer een vind je de Samsung Galaxy Note 5 terug, een phablet die helaas niet in Nederland beschikbaar is. Op de tweede plek staat de Samsung Galaxy S6, die je wel gewoon in Nederland kunt aanschaffen. De relatief nieuwe Galaxy S7 heeft pijlsnel de vierde plek ingenomen, wat relatief uniek is voor zo’n nieuw model. Verder valt vooral op hoe hoog de Xiaomi Redmi Note 3 staat, een toestel dat ongekend populair in China is.

Top smartphones

China

Antutu heeft ook een top tien voor verschillende grote landen vrij gegeven, waardoor je interessante conclusies kan trekken. Zo valt het meteen op hoe populair de Xiaomi Redmi Note 3  dus in China is. Pas op een flinke afstand volgt de Samsung Galaxy S7, en ook de ambitieuze nieuwkomer LeEco timmert met de LeEco 2 hard aan de weg. Uit een eerder rapport van Samsung bleek al hoe moeilijk het Koreaanse bedrijf het in China heeft. China heeft duidelijk een voorkeur voor 5.5-inch toestellen.

Top smartphones

Duitsland en Amerika

In Amerika zijn de Nexus toestellen een stuk populairder in andere landen, al blijft Samsung daar ook dominant aanwezig. In thuisland Korea weet Samsung ook indruk te maken, al is LG daar ook opvallend populair. Duitsland is misschien wel het meest vergelijkbaar met de Nederlandse markt. Vooral de OnePlus One en de OnePlus 2 doen het kennelijk goed bij onze oosterburen.

Top smartphones

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick Viëtor -

   Het gaat er inderdaad om hoeveel procent van de totale poule van benchmarks een bepaald model is. In hoeverre dat samenhangt met het aantal verkochte toestellen is inderdaad de vraag, zoals ook in het artikel vermeldt wordt. Maar we vonden hem toch leuk om mee te pakken; het geeft zeker binnen onze lezersgroep (mensen die toch over het algemeen wat meer met techniek hebben) een aardige indicatie.

 1. Edddd -

  En wat betekenen die percentages? Op de tiende plaats in Amerika staat de Nexus 5X met een percentage van 2,16%. 2,16% van wat?

  2,16% van de verkochte toestellen is een 5X? En waarom staat Apple er dan niet in?

  Of is 2,16% van de toestellen die worden getest middels deze benchmarktest een 5X?
  Dan zou het dus gaan om de populariteit van deze specifieke benchmarktest bij toesteleigenaren. Dat is toch iets heel anders…

 2. Edddd -

  Hoezo geeft een benchmark test aan hoe populair toestellen zijn?!? Werkelijk een raar artikel. Of mis ik nu iets?

  Populariteit kun je meten op basis van verkoopaantallen, niet door benchmark tests.

  Een Nissan GTR is erg snel, maar een Volkswagen Up! is aanmerkelijk populairder. Die twee zaken staan los van elkaar.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters