Dit zijn wereldwijd de vijf populairste smartphones

Wat zijn wereldwijd de populairste smartphones? Het antwoord zal je waarschijnlijk verrassen. Staat jouw toestel ertussen?

De smartphonemarkt blijft groeien

Door al het marketinggeweld van grote smartphonefabrikanten kan het soms lastig zijn om een goed beeld van de markt te krijgen. Welke smartphones zijn nou echt populair? Onderzoeksbureau Strategy Analytics geeft een antwoord op die vraag middels een nieuw rapport.

OnePlus 5 geruchten

Het onderzoeksbureau heeft geanalyseerd welke smartphones wereldwijd het meest verkocht werden in het eerste kwartaal van dit jaar. Het lijkt goed te gaan met de smartphonemarkt: in het eerste kwartaal van dit jaar werden 353.3 miljoen toestellen verscheept. Dat is 6.1% meer dan in het eerste kwartaal van 2016.

Naast dergelijke cijfers heeft het onderzoeksbureau ook een lijstje met de populairste toestellen gepubliceerd. De top vijf bestaat uit twee modellen van Apple, twee van Samsung en een toestel van de Chinese grootmacht Oppo.

Populairste smartphones

Apple stond het eerste kwartaal van dit jaar bovenaan met de iPhone 7. In die periode zijn er in totaal 21.5 miljoen exemplaren van het toestel verscheept. Op de tweede plaats staat het grotere broertje van de iPhone 7, de iPhone 7 Plus, met 17.4 miljoen verscheepte exemplaren.

Normaal zou je op de derde plek Samsung aantreffen, maar dat is dit jaar niet het geval. Oppo heeft namelijk maar liefst 8.9 miljoen exemplaren van de Oppo R9s verkocht. De mid-ranger doet met zijn premium ontwerp aan de iPhone 7 denken. Het moederbedrijf van OnePlus groeit razendsnel, vooral in China en India.

AMOLED All About Phones Apple iPhone 7 review

De top vijf wordt afgesloten met twee budgetmodellen van Samsung. Dan hebben we het over de Galaxy J3 2016 met 6.1 miljoen exemplaren en de Galaxy J5 2016 met 5 miljoen exemplaren. Waar zijn de vlaggenschepen van de Koreaanse fabrikant?

Waar zijn Samsung’s vlaggenschepen?

Het antwoord op die vraag is vrij simpel. Apple brengt zijn vlaggenschepen in het najaar uit, waardoor er een flink aantal exemplaren in het eerste kwartaal worden verkocht. Samsung brengt zijn vlaggenschepen in februari en rond september uit, maar de Galaxy Note 7 werd teruggeroepen.

Er was begin dit jaar dus geen gloednieuw vlaggenschip van Samsung. Het volgende kwartaal zal het lijstje er dus weer anders uitzien, al zal Apple naar verwachting flink blijven scoren. Check onze review van de iPhone 7 Plus en de Samsung Galaxy S8. Welke zou jij kiezen?

Bron: Strategy Analytics

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ck -

    Ik zou de iphone kiezen, wordt veel beter onderhouden met updates, Samsung maakt goede hardware maar de software is altijd een probleem en altijd super laat, en als er na maanden een update komt zijn er altijd weer veel problemen. Apple heeft dit veel beter voor elkaar en biedt veel langer updates, bij Samsung ben je na 2 jaar vergeten.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters