Premiumvariant van S5 heeft QHD-scherm en Snapdragon 805

De premiumvariant van de Samsung Galaxy S5 gaat luisteren naar de naam S5 LTE-A. Hij is voorzien van een QHD-scherm en krijgt de allernieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon 805.

‘Premiumvariant van S5 heeft QHD-scherm en Snapdragon 805’ screen shot 2014 06 18 at 103328
Samsung Galaxy S5 LTE-A

Op de persconferentie van KPN in Delft van gisteren, vingen wij er waarschijnlijk al een glimp van op: de Samsung Galaxy S5 LTE-A. KPN had de toestellen nodig om de snelheid van haar LTE Advanced-netwerk te demonstreren. Het lijkt erop dat dit de premiumvariant van de Galaxy S5 wordt.

Op haar Flickr-pagina geeft Samsung meer informatie over het toestel prijs. Zo krijgt de LTE-A-variant een QHD-scherm, net als de LG G3. Het superamoled-scherm heeft een grootte van 5,1 inch. De pixeldichtheid van 577 ppi is net wat beter dan die van de G3.

Daarnaast is deze nieuwe Samsung voorzien van de allernieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon 805, die vier kernen heeft. Met de LTE Advanced-techniek kan de Samsung Galaxy S5 LTE-A downloadsnelheden van 225 megabit per seconde aan. De kans is groot dat de fabrikant het toestel ook in Nederland zal gaan voeren omdat het de smartphone liet zien tijdens de persconferentie van KPN in Delft.

‘Premiumvariant van S5 heeft QHD-scherm en Snapdragon 805’ screen shot 2014 06 18 at 103252 
‘Premiumvariant van S5 heeft QHD-scherm en Snapdragon 805’ screen shot 2014 06 18 at 103311 
‘Premiumvariant van S5 heeft QHD-scherm en Snapdragon 805’ screen shot 2014 06 18 at 103416 
‘Premiumvariant van S5 heeft QHD-scherm en Snapdragon 805’ screen shot 2014 06 18 at 103424 
‘Premiumvariant van S5 heeft QHD-scherm en Snapdragon 805’ screen shot 2014 06 18 at 103436 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   Aluminium is niet per definitie altijd de beste keuze. Een eigenschap van de alu behuizingen is dat de signalen verstoort worden. Het alternatief is dat je plastic randjes krijgt voor een beter signaal zoals bij de HTC One en iPhone. Ik zelf vind het persoonlijk niet erg fraai. Bovendien wordt het wat lastiger om een mooi sluitende constructie te maken als je ook de accu verwisselbaar wilt hebben. Een oplossing zoals bij de LG G3 zou ik liever zien.

   1. Danijel -

    Ik zie liever een oplossing zoals bij de M8. Hele dunne plastic streepjes rond de camera, maar de randen en de rest van aluminium.

   2. Danijel -

    Die horizontale zwarte randen bedoel je toch? Dat vind ik prima. De rest van de body, inclusief de zijkanten, zijn van aluminium. Bij de M7 waren de randen inderdaad van plastic en dat was minder.

   3. LionHollandais -

    Wordt de ontvangst dan eigenlijk niet alsnog minder? Het valt me op dat mijn polycarbonaat- Galaxy S4 veel meer Wifi-netwerken ziet en verder weg nog verbinding houdt dan mijn vaders aluminium-iPhone 5. Of heeft dat met iets anders te maken? Ik lees er nooit over terwijl het best wel relevant is eigenlijk.

   4. Danijel -

    Heeft met iets anders te maken. Je Galaxy S4 is gewoon van plastic. Het bereik van de M8 heeft verder geen problemen bij ons.

   5. Xaobotnik -

    De M8 heeft aan de bovenkant een soort van plastic kap waarmee IR-signalen doorgelaten kunnen worden. Waarschijnlijk heeft dat ook een effect op de wifi-antenne.

    De S4 is ook wel een stuk groter en nieuwer dan de iPhone 5, dus wellicht dat er gewoon een betere antenne in zit.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters