‘Presentatie Huawei P9 op 9 maart in Berlijn’

Huawei zou van plan zijn om volgende week in Berlijn zijn nieuwe vlaggenschip aan te kondigen. Dit is de Huawei P9. De presentatie staat gepland op 9 maart.

Huawei P9 invite

Dat is precies over een week. Huawei was een van de fabrikanten die zijn nieuwe vlaggenschip niet op het Mobile World Congress presenteerde. Wel zou de Chinese fabrikant van plan zijn om zijn nieuwe vlaggenschip in maart aan de wereld te tonen. Gezien de uitgelekte uitnodiging lijkt dit nu te gaan gebeuren. Uit de teaser valt overigens niet heel veel op te maken. De datum wordt genoemd en daarnaast toont de illustratie en flesje bier en een glas, met daaronder in het groot het woord ‘Beer’ gespeld.

Huawei P9 specificaties

Nee, dan is er meer informatie bekend over de smartphone zelf. Over de Huawei P9 kwam namelijk al aardig wat informatie naar buiten. Eerder vandaag toonden we zelfs uitgelekte foto’s van dit nieuwe vlaggenschip van Huawei, dat binnen vijf jaar de grootste smartphonefabrikant hoopt te zijn. Mondiaal.

De Huawei P9 zou een scherm krijgen dat een formaat heeft van 5,2 inch en over een full HD-resolutie beschikt van 1920×1080 pixels. In de smarpthone komt Huawei’s eigen Kirin 950-processor te zitten. Dit is de nieuwste topchipset van de fabrikant.

Ter ondersteuning krijgt de smartphone 3 GB werkgeheugen. De batterij krijgt met 3900 mAh behoorlijk veel inhoud. Toch is het opvallend dat Huawei niet kiest voor een Quad HD-display en 4 GB werkgeheugen, wil het bijblijven bij het specificatiegeweld dat andere fabrikanten hanteren. Toch doen er ook geruchten de ronde over 4 GB werkgeheugen. We zijn benieuwd wat er, als de presentatie inderdaad volgende week is, woensdag naar buiten komt.

Camera’s van de Huawei P9

Camera Huawei P9

Huawei lijkt echter op andere aspecten van de telefoon in te zetten, zoals de camera. Deze zou twee lenzen krijgen, aan de achterkant. Iets dat ook al uit de foto’s bleek. Deze camera maakt foto’s in 12 megapixel. Aan de voorkant zou een 8-megapixelcamera voor het maken van selfies komen te zitten.

Meerdere Huawei P9-modellen

Huawei zou overwegen om meerdere varianten van de telefoon uit te brengen. Naast de gewone Huawei P9 zou het hier gaan om de Huawei P9 Lite, Huawei P9 Max en nog een snellere variant. De Huawei P8 had drie uitvoeringen: de Huawei P8, P8lite en P8max.

Als Huawei de P9 inderdaad volgende week aankondigt, komt er waarschijnlijk ook meer informatie over de prijs en releasedatum naar buiten.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters