Pretparken gaan mobieltjes inzetten om meer bezoekers te trekken

Naar de Efteling, het Dolfinarium of Beekse Bergen met de smartphone in de hand. Dat is wat RECRON voor ogen heeft. De branchevereniging voor recreatieondernemers in Nederland schakelt TNO in om een model voor ‘toekomstvaste’ mobiele applicaties voor dagattracties te bedenken.

python

Wat je je er precies bij voor moet stellen, is nog niet echt duidelijk. Maar wel is helder dat de RECRON-ondernemers veel verwachten van het mobiele internet. Dat kan benut worden voor het verrijken van de attracties; RECRON wil de bezoekers ‘vernieuwende ervaringen’ geven.

Het wordt niet genoemd in een persbericht van de RECRON, maar het lijkt voor de hand te liggen dat hiermee augmented reality-applicaties worden bedoeld. Daarmee kun je via de camera op een smartphone virtuele voorwerpen of zelfs voorstellingen te zien krijgen in de directe omgeving. Dan hoef je je in de rij voor de Python tenminste niet te vervelen.

RECRON en TNO hebben samen een Branche Innovatie Contract aangevraagd bij het ministerie van Economische Zaken. Die subsidie wordt toegekend als de aanvragers met een businessmodel komen. Daar gaat TNO zich de komende tijd mee bezig houden.

RECRON en TNO zoeken nog bedrijven die interesse hebben om mee te doen aan dit project. Het duurt maximaal vier maanden. In het voorjaar van 2011 moet er een ‘concreet verzoek aan applicatieontwikkelaars uitgezet kunnen worden”, aldus RECRON.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters