Pretparken gaan mobieltjes inzetten om meer bezoekers te trekken

Naar de Efteling, het Dolfinarium of Beekse Bergen met de smartphone in de hand. Dat is wat RECRON voor ogen heeft. De branchevereniging voor recreatieondernemers in Nederland schakelt TNO in om een model voor ‘toekomstvaste’ mobiele applicaties voor dagattracties te bedenken.

python

Wat je je er precies bij voor moet stellen, is nog niet echt duidelijk. Maar wel is helder dat de RECRON-ondernemers veel verwachten van het mobiele internet. Dat kan benut worden voor het verrijken van de attracties; RECRON wil de bezoekers ‘vernieuwende ervaringen’ geven.

Het wordt niet genoemd in een persbericht van de RECRON, maar het lijkt voor de hand te liggen dat hiermee augmented reality-applicaties worden bedoeld. Daarmee kun je via de camera op een smartphone virtuele voorwerpen of zelfs voorstellingen te zien krijgen in de directe omgeving. Dan hoef je je in de rij voor de Python tenminste niet te vervelen.

RECRON en TNO hebben samen een Branche Innovatie Contract aangevraagd bij het ministerie van Economische Zaken. Die subsidie wordt toegekend als de aanvragers met een businessmodel komen. Daar gaat TNO zich de komende tijd mee bezig houden.

RECRON en TNO zoeken nog bedrijven die interesse hebben om mee te doen aan dit project. Het duurt maximaal vier maanden. In het voorjaar van 2011 moet er een ‘concreet verzoek aan applicatieontwikkelaars uitgezet kunnen worden”, aldus RECRON.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

OnePlus 3T koopwijzer

Waarom OnePlus zo snel heeft kunnen groeien waar anderen faalden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters