Preview Android N gelekt

Google I/O staat pas op 18 mei ingepland, maar de developer preview van Android N (de opvolger van Android Marsmallow) is al even online verschenen.

Inmiddels is deze preview versie weer snel offline gehaald, maar niet voordat wij er een blik op hebben kunnen werpen.

Android N Developer preview

Net als het geval was bij de huidige versie van Googles besturingssysteem zal het doel van deze developer preview versie zijn om zoveel mogelijk feedback te verzamelen van ontwikkelaars. Hierdoor kan het goed zijn dat de uiteindelijke versie van Android N behoorlijk afwijkt van wat je op onderstaande afbeeldingen ziet.

Side by Side

Een functie die we eerst in windows vonden en recentelijk in Apple’s besturingssysteem El Capitan is het side-by-side scherm. Hiermee kunnen twee apps naast elkaar worden geopend. Dit zal zowel voor telefoons als tablets zo zijn. Op het moment heeft Samsung een vergelijkbare functie. Het zal voor developers wel een vereiste zijn dat ze de app zo kunnen schalen dat de Side-by-Side functie ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde is.

Notificatie bundelen

Net zoals dat nu het geval is bij AndroidWear kunnen notificaties gebundeld worden, waardoor ze minder ruimte innemen bij het naar beneden swipen van je notificatie scherm. Als je op de gebundelde notificaties van een applicatie klikt dan zal hij openklappen, om alle notificaties te tonen. Ook kan dit worden gedaan door met twee vingers ‘in te zoomen’.

Verbeterde ‘Doze’ functie

Ook ‘Doze’ de functie waarbij de standbytijd flink wordt verlengd is verbeterd. Op dit moment zorgt ‘doze’ ervoor dat je batterijduur wordt verlengd wanneer de telefoon enige tijd stil ligt. Bij de volgende versie van Android zal deze functie al worden ingeschakeld als het scherm wordt uitgedaan

Een naam voor Android N is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het ‘Nutella’, ‘Nougat’ of een ander zoetigheidje wordt.

Bron: Arstecnica

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters