Preview Android N gelekt

Google I/O staat pas op 18 mei ingepland, maar de developer preview van Android N (de opvolger van Android Marsmallow) is al even online verschenen.

Inmiddels is deze preview versie weer snel offline gehaald, maar niet voordat wij er een blik op hebben kunnen werpen.

Android N Developer preview

Net als het geval was bij de huidige versie van Googles besturingssysteem zal het doel van deze developer preview versie zijn om zoveel mogelijk feedback te verzamelen van ontwikkelaars. Hierdoor kan het goed zijn dat de uiteindelijke versie van Android N behoorlijk afwijkt van wat je op onderstaande afbeeldingen ziet.

Side by Side

Een functie die we eerst in windows vonden en recentelijk in Apple’s besturingssysteem El Capitan is het side-by-side scherm. Hiermee kunnen twee apps naast elkaar worden geopend. Dit zal zowel voor telefoons als tablets zo zijn. Op het moment heeft Samsung een vergelijkbare functie. Het zal voor developers wel een vereiste zijn dat ze de app zo kunnen schalen dat de Side-by-Side functie ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde is.

Notificatie bundelen

Net zoals dat nu het geval is bij AndroidWear kunnen notificaties gebundeld worden, waardoor ze minder ruimte innemen bij het naar beneden swipen van je notificatie scherm. Als je op de gebundelde notificaties van een applicatie klikt dan zal hij openklappen, om alle notificaties te tonen. Ook kan dit worden gedaan door met twee vingers ‘in te zoomen’.

Verbeterde ‘Doze’ functie

Ook ‘Doze’ de functie waarbij de standbytijd flink wordt verlengd is verbeterd. Op dit moment zorgt ‘doze’ ervoor dat je batterijduur wordt verlengd wanneer de telefoon enige tijd stil ligt. Bij de volgende versie van Android zal deze functie al worden ingeschakeld als het scherm wordt uitgedaan

Een naam voor Android N is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het ‘Nutella’, ‘Nougat’ of een ander zoetigheidje wordt.

Bron: Arstecnica

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters