Preview Android N gelekt

Google I/O staat pas op 18 mei ingepland, maar de developer preview van Android N (de opvolger van Android Marsmallow) is al even online verschenen.

Inmiddels is deze preview versie weer snel offline gehaald, maar niet voordat wij er een blik op hebben kunnen werpen.

Android N Developer preview

Net als het geval was bij de huidige versie van Googles besturingssysteem zal het doel van deze developer preview versie zijn om zoveel mogelijk feedback te verzamelen van ontwikkelaars. Hierdoor kan het goed zijn dat de uiteindelijke versie van Android N behoorlijk afwijkt van wat je op onderstaande afbeeldingen ziet.

Side by Side

Een functie die we eerst in windows vonden en recentelijk in Apple’s besturingssysteem El Capitan is het side-by-side scherm. Hiermee kunnen twee apps naast elkaar worden geopend. Dit zal zowel voor telefoons als tablets zo zijn. Op het moment heeft Samsung een vergelijkbare functie. Het zal voor developers wel een vereiste zijn dat ze de app zo kunnen schalen dat de Side-by-Side functie ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde is.

Notificatie bundelen

Net zoals dat nu het geval is bij AndroidWear kunnen notificaties gebundeld worden, waardoor ze minder ruimte innemen bij het naar beneden swipen van je notificatie scherm. Als je op de gebundelde notificaties van een applicatie klikt dan zal hij openklappen, om alle notificaties te tonen. Ook kan dit worden gedaan door met twee vingers ‘in te zoomen’.

Verbeterde ‘Doze’ functie

Ook ‘Doze’ de functie waarbij de standbytijd flink wordt verlengd is verbeterd. Op dit moment zorgt ‘doze’ ervoor dat je batterijduur wordt verlengd wanneer de telefoon enige tijd stil ligt. Bij de volgende versie van Android zal deze functie al worden ingeschakeld als het scherm wordt uitgedaan

Een naam voor Android N is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het ‘Nutella’, ‘Nougat’ of een ander zoetigheidje wordt.

Bron: Arstecnica

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters