[Preview] Eerste kennismaking met TomTom`s NavCore 7

Onlangs hadden we bericht over de nieuwe modellen die TomTom dit najaar zal gaan uitbrengen. De nieuwe GO serie heeft een paar leuke nieuwigheden en wij vatten even kort samen wat je er allemaal van kunt verwachten en hoe het eruit zal zien.

Laten we gelijk beginnen met onze mini-preview:

Navigeren

Als je vroeger van Nederland naar bijv Frankrijk wou rijden en je had 2 verschillende maps op je TomTom staan, zoals bijv Benelux en Frankrijk, dan moest je voorheen eerst het land selecteren en dan naar waar je naartoe wou en dan weer als je aan het randje was gekomen van dat land, moest je weer het nieuwe land opgeven. Niet erg handig en zeker tijdens het rijden niet te doen.

Uit de screenshots van NavCore 7 blijkt dat het navigeren over landsgrenzen heen eenvoudiger moet worden, aangezien eerst een land geselecteerd kan worden voor het invoeren van een plaatsnaam. Hierdoor kan je gemakkelijker door landen heen rijden zonder dat je eerst een tussen stopt hoeft te maken om je TomTom in te stellen. Dat kan namelijk ook lijden tot gevaarlijke situaties en dat heeft TomTom ook ingezien en daarom hebben ze de opties ‘Phone for help’, ‘Drive to help’ en ‘Walk to help’ in het menu ingebracht die aangeven dat er automatisch contact gezocht kan worden met hulpdiensten.

Nog een voorbeeld van de nieuwe functies die de veiligheid moeten bevorderen: een snelmenu waardoor je niet wordt afgeleid tijdens het rijden. Hierdoor denkt TomTom dat de bestuurders meer aandacht aan de weg zullen schenken en zo beter op het verkeer zullen letten. Als je dat wilt, kun je zorgen dat er slechts twee knoppen in beeld staan:

Spraakherkenning

Met deze nieuwe TomTom GO’s kun je de gewenste bestemming inspreken. Je begint met het inspreken van de stad. Daarna ga je in een rustige toon verder met de straat en het huisnummer. TomTom verteld je dan of alles klopt en of hij het heeft herkend. Deze dienst schijnt erg goed te werken en als je een niet al te rare stem hebt, dan kan je hier prima mee uit de voeten.

Je kunt met deze nieuwe GO’s ook je eigen stem opnemen, zonder dat je daarvoor een computer met microfoon nodig hebt. Gewoon de tekst op het scherm naspreken, liefst op een stille lokatie. Deze voorbeelden zijn Engelstalig, maar bij de Nederlandse versie krijg je natuurlijk de Nederlandstalige teksten te zien.

MapShare

De mogelijkheid om gebruikers aanpassingen aan kaarten te laten uitvoeren en deze te laten delen met anderen is nieuw in NavCore7. Je moet hierbij denken aan wijzigingen in het eenrichtingsverkeer, tijdelijke of definitieve wegonderbrekingen en veranderingen van straatnamen die je kan aanpassen en delen met anderen. Natuurlijk was dit al een groot gemis bij de huidige kaarten en klanten klaagde steen en been bij TomTom als er nieuwe maps uitkwamen en zei niet gratis een update kregen. Dit is opzich ook een rare situatie, maar uit de kaarten haalt TomTom toch zijn grootste winst, echter is deze stap er toch een waardoor ze buigen voor de consumenten.

Je kunt ook met anderen je positie uitwisselen. Wat opvalt is dat de buddyfunctie niet meer veel nadruk krijgt bij de nieuwe TomTom’s. Je kunt ook bestanden uitwisselen via Bluetooth. Hier zo je hoe de ene TomTom GO naar een andere zoekt en volgens het persbericht zou je uitgewisselde documenten ook kunnen bekijken op de GO.

MapShare is dus een erg leuke fueture waar veel mensen al op zaten te wachten. Het bied je de mogelijkheid om je eigen maps met andere te delen en ze up to date te houden. TomTom wil ook hiermee voorkomen dat mensen de nieuwste maps illegaal gaan downloaden omdat het eingelijk nu niet meer hoeft, echter is het te betwijfelen of deze vorm van piraterij ook daadwerkelijk zal stoppen.

Tot slot

Het is nog onduidelijk of TomTom deze nieuwe core ook gaat uitbrengen voor PDA`s en GSM`s. De verwachting is wel dat dit de opvolger wordt van Navigator 6. Het is echter niet bekend of je PDA dan ook eindelijk gebruik kan maken van TMC en nog een paar andere handige dingen die de GO series al tijden heeft.

Mocht je meer plaatjes willen zien van de nieuwe core dan kan je hier terecht. Zodra iemand de nieuwe GO reeks aan een grondige review heeft geholpen dan zullen wij dat uiteraard weer melden!

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters