Preview Motorola DEXT is erg positief

De pas gelanceerde Motorola DEXT, ook wel Motorola CLIQ, moet wellicht de reddende engel zijn voor Motorola. Natuurlijk wist Mobile Review als eerste een toestel te regelen en dus heeft de site even onderzocht of dat ook echt zo is. Conclusie: het toestel zelf wel, de marketing eromheen niet.

Motorola DEXT Mobile Review

Motorola blijft een zinkend schip, maar met de toevoeging van Android aan zijn portfolio zou dat wel eens kunnen veranderen voor het bedrijf. Om dat te bewerkstelligen heeft de Amerikaanse producent onlangs zijn eerste Android-telefoon aangekondigd, de Motorola DEXT, die in Amerikaanse landen uitgebracht gaat worden als Motorola CLIQ. Is dit toestel dan echt de redding voor Motorola? Om antwoord op die vraag te geven, heeft Mobile Review een prototype weten te bemachtigen en dat stukje hardware eens onderzocht. Het antwoord was simpel, de telefoon is prima en kan Motorola wellicht uit de brand helpen, maar de manier waarop Motorola hem op de markt heeft gezet verpest het verhaal. Het probleem is namelijk dat Motorola het toestel lang niet wereldwijd zal aanbieden, maar alleen in Amerika en een aantal Europese landen. Daarnaast is Motorola voor het toestel een deal aangegaan met providers die de DEXT exclusief mogen verkopen, waardoor een deel van de doelgroep al wegvalt.

Hoewel het prototype van de Motorola DEXT dat Mobile Review voor zijn preview had niet volledig functioneerde, met als reden dat daar een Motorola ID voor nodig is dat op het moment nog niet aangemaakt kon worden, probeerde de site toch zo veel mogelijk over het toestel te schrijven. Zo kwamen ze tot de conclusie dat de hardware erg mooi is, met een goede bouwkwaliteit en een jeugdig design. Het toetsenbordje van de DEXT was niet heel geweldig volgens de site, maar de rest van de hardwaretoetsen van de DEXT wel weer vanwege hun handige plaatsing. Ook de MOTOBLUR-interface werd als een voordeel genoemd, hoewel die niet getest kon worden. Daarnaast vielen het goede scherm en de 3,5 millimeter aansluiting op en is het toestel volgens Mobile Review erg goed geprijsd. Los zou de Motorola DEXT namelijk slechts €150,- gaan kosten, waarmee het de goedkoopste Android-telefoon van een bekende producent op de markt zal zijn in de eerste maanden, terwijl het toestel toch redelijk goede specificaties met zich meegekregen heeft.

Motorola DEXT Mobile Review

 

Motorola DEXT Mobile Review

 

Motorola DEXT Mobile Review

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters