Preview Nokia N97 Mini komt online

Na een preview van de Nokia N900 heeft Mobile Review ook een preview van de Nokia N97 Mini online gezet. Deze preview benadrukt vooral dat het toestel redelijk nutteloos is en niet erg veel verschilt van de gewone N97.

Nokia N97 Mini MR

Vorige week liet Mobile Review al een preview van één van Nokia’s aankomende toestellen, de N900, los, nu is er een andere Nokia aan de beurt. Dit keer gaat het om de Nokia N97 Mini, die we ook al gezien hebben. Dit toestel is eigenlijk niet veel meer dan een kleinere versie van de Nokia N97, die ongeveer een centimeter korter is. Verder zijn er niet heel veel verschillen en dat is eigenlijk ook een beetje wat in de preview van het toestel erg overheerst.

Eldar Murtazin, de auteur van het artikel en tevens beheerder van de site, zegt dat het toestel weinig nut heeft in Nokia’s line-up. Het is wat kleiner, heeft een kleiner scherm en minder prettig toetsenbord en dat alles voor een prijs van ongeveer €100 minder dan de originele Nokia N97. Iets wat wel uit de preview naar voren komt, is dat Nokia nog veel meer kopieën van bestaande toestellen zal uitbrengen met kleine veranderingen, zoals deze Nokia N97 Mini en de Nokia 5800 Navigation Edition die Nokia eerder voorstelde. Deze keuze vond Murtazin niet zo prettig en volgens hem zullen veel consumenten het ook niet fijn vinden als een vlaggenschiptoestel dat ze gekocht hebben een maand later voor minder geld in een net iets ander smaakje in de schappen ligt.

De reviewer wist ook te melden dat de N97 mini over kinetic scrolling beschikt. Kinetic scrolling is wat veel mensen van een iPhone kennen waardoor scrollen een stuk makkelijker en vooral intuïtiever gaat. Volgens de bron zal kinetic scrolling ook naar de normale N97 komen door een update die in september zal worden vrijgegeven door Nokia.

Iets anders wat in de preview stond en niets met de N97 Mini te maken heeft, is dat er morgen nog een dergelijke preview online zal komen van een onaangekondigd toestel. Onduidelijk is nog om welk toestel het morgen gaat maar naar verwachting is dat een XpressMusic-telefoon met touchscreen van Nokia.

Nokia N97 Mini MR

 

Nokia N97 Mini MR

 

Nokia N97 Mini MR

 

Nokia N97 Mini MR

 

Nokia N97 Mini MR

 

Nokia N97 Mini MR

 

Bron: Mobile Review

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters