Preview nu.nl applicatie voor de iPhone

Op 5 november lanceert Nu.nl een nieuwslezer voor haar eigen site via de App Store. iPhoneclub.nl kreeg alvast de applicatie toegespeeld en zette een preview online.

De nieuwe applicatie is vergelijkbaar met de mobiele website van Nu.nl maar vertoont toch verschillen in bijvoorbeeld laadtijd die soms positief en soms negatief uitpakken. Hij lijkt voornamelijk bestemd te zijn voor mensen die specifiek nieuws willen lezen of benieuwd zijn of er nog nieuws is; als je alleen de koppen wil zien is een rss-applicatie handiger. De hoofdpagina van de applicatie vertoont de vijf recentste nieuwsberichten van de secties Algemeen, Economie, Internet, Sport en Achterklap, met een foto en een inleidende tekst. Bovenaan staan knoppen voor weer, verkeer, beurs en voetbal. Onderaan bevindt zich een knoppenbalk met 5 zelf in te stellen knoppen; ‘Voorpagina’ en ‘Meer’ zijn altijd aanwezig.

iPhoneclub testte twee identieke iPhones met hetzelfde abonnement die op een centimeter van elkaar lagen, en concludeerde dat het openen van een nieuwsbericht met de webapplicatie sneller gaat, maar dat de iPhone applicatie op bijna elk ander punt beter scoorde, met als enig nadeel dat de weer-, verkeer-, beurs- en voetbalknoppen wél in de web-, maar niet in de iPhone-applicatie zitten, waardoor je bij de laatste eerst weer terug moet naar de hoofdpagina.

De nieuwe applicatie onderscheidt zich van de webversie door wat meer instelmogelijkheden, maar in veel gevallen kan een rss-lezer toch handiger zijn. Het kan in de toekomst nog beter werken, door bijvoorbeeld nog meer mogelijkheden om de applicatie naar je hand te zetten, maar iPhoneclub geeft de eerste versie van de applicatie een 8 mee wat uiteraard een prima score is. ‘NU’ is vanaf woensdag 5 november gratis verkrijgbaar via de App Store van Apple.

Nu.nl voor iPhone 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Nintendo Zelda smartphone

Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters