Preview nu.nl applicatie voor de iPhone

Op 5 november lanceert Nu.nl een nieuwslezer voor haar eigen site via de App Store. iPhoneclub.nl kreeg alvast de applicatie toegespeeld en zette een preview online.

De nieuwe applicatie is vergelijkbaar met de mobiele website van Nu.nl maar vertoont toch verschillen in bijvoorbeeld laadtijd die soms positief en soms negatief uitpakken. Hij lijkt voornamelijk bestemd te zijn voor mensen die specifiek nieuws willen lezen of benieuwd zijn of er nog nieuws is; als je alleen de koppen wil zien is een rss-applicatie handiger. De hoofdpagina van de applicatie vertoont de vijf recentste nieuwsberichten van de secties Algemeen, Economie, Internet, Sport en Achterklap, met een foto en een inleidende tekst. Bovenaan staan knoppen voor weer, verkeer, beurs en voetbal. Onderaan bevindt zich een knoppenbalk met 5 zelf in te stellen knoppen; ‘Voorpagina’ en ‘Meer’ zijn altijd aanwezig.

iPhoneclub testte twee identieke iPhones met hetzelfde abonnement die op een centimeter van elkaar lagen, en concludeerde dat het openen van een nieuwsbericht met de webapplicatie sneller gaat, maar dat de iPhone applicatie op bijna elk ander punt beter scoorde, met als enig nadeel dat de weer-, verkeer-, beurs- en voetbalknoppen wél in de web-, maar niet in de iPhone-applicatie zitten, waardoor je bij de laatste eerst weer terug moet naar de hoofdpagina.

De nieuwe applicatie onderscheidt zich van de webversie door wat meer instelmogelijkheden, maar in veel gevallen kan een rss-lezer toch handiger zijn. Het kan in de toekomst nog beter werken, door bijvoorbeeld nog meer mogelijkheden om de applicatie naar je hand te zetten, maar iPhoneclub geeft de eerste versie van de applicatie een 8 mee wat uiteraard een prima score is. ‘NU’ is vanaf woensdag 5 november gratis verkrijgbaar via de App Store van Apple.

Nu.nl voor iPhone 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters