Preview van onaangekondigde opvolger Sony Xperia S komt naar buiten

Het grootste Russische telefoon blog heeft een preview gepubliceerd van de Sony LT30p de opvolger van de Xperia S die nog niet is aangekondigd door Sony zelf. Het toestel krijgt een 13m megapixel camera met een snellere processor en een nieuw design.

Sony LT30p preview

Een in de zoveel tijd weet de Russische blog Mobile-Reviews ervaringen te tonen van een toestel dat nog niet is aangekondigd. Eerder deden ze dit met de Xperia Arc en nu ook met het nieuw aankomende topmodel de LT30p. De naam waaronder dit toestel in de winkel gaat verschijnen is nog niet bekend.

Sony is de laatste tijd druk bezig om in een relatief korte tijd veel verschillende toestellen op de markt te brengen. Zo proberen ze voor iedereen wel een geschikt model te produceren. De Xperia S heeft een vrij uniek en eigen ontwerp en dat is iets waar je van moet houden. De LT30p komt er compleet anders uit te zien. Wat onder meer opvalt is dat er totaal geen knoppen meer te vinden zijn aan de voorkant van het toestel.

Als we naar de specificaties van het nieuw Sony toestel kijken zien we dat het nog steeds een HD scherm heeft met een 720×1280 resolutie. Het scherm is wel een WhiteMagic scherm geworden wat inhoud dat er een extra witte subpixel is toegevoegd om een hogere helderheid te krijgen. De Sony Xperia P heeft dit ook en onze eerdere ervaring hiermee is dat het wel de kleur negatief aantast. Een andere verbetering is de processor dit is een dualcore Qualcomm Snapdragon S4 geworden. Het is een van de snelste dualcore processor en benchmarks in de preview laten dan ook zien dat het toestel prima meekomt met een HTC One X. De camera heeft een upgrade gekregen van een 12MP camera naar een 13MP camera. Helaas zijn er nog geen foto’s van de camera terug te vinden in de preview.

Het toestel heeft verder 1GB aan RAM geheugen voor het draaien van applicaties en 16GB aan opslag geheugen voor foto’s, muziek, applicaties enzovoort. Ook is dit geheugen in tegenstelling tot de One X uit te breiden met een microSD kaart. Het huidige prototype draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het is nog niet duidelijk of dit bij de officiële lancering al Android 4.1 is.

De Russische preview eindigt dat het toestel in staat is de concurrentie aan te gaan met de HTC One X en eventueel ook de Galaxy SIII. Het hangt echter wel af van de prijs van het toestel. Mobile Reviews meldt tenslotte nog dat het toestel in september op de Russische markt moet verschijnen. Wij hopen dat we het toestel rond diezelfde tijd ook naar Nederland komt zodat we onze ervaringen ermee kunnen delen.

Een Google vertaling van de Russische preview valt hier terug te vinden. Ook zijn er veel foto’s en screenshots terug te zien op de website.

UPDATE 16.22 uur

Inmiddels is duidelijk dat het hier lijkt het te gaan om de Xperia MINT en het schermformaat is 4,3 inch.

Sony LT30p preview achterkant

 

Sony LT30p preview naast Samsung Galaxy SIII

 

Bron: Mobile Reviews (Russisch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. banaan521 -

    'Het huidige prototype draait op Android 4.1 Ice Cream Sandwich. Het is nog niet duidelijk of dit bij de officiële lancering al Android 4.1 is.' Ice Cream Sandwich is toch Android 4.0 i.p.v. Android 4.1.

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters