'Preview Windows 10 voor Phone komt al over drie dagen'

De smartphoneversie van Windows 10 zou al over drie dagen beschikbaar zijn voor ontwikkelaars. Dat melden bronnen van Nokiapoweruser. Als het zo is, dan is Windows 10 voor Phones een stuk sneller klaar dan werd gedacht.

'Preview Windows 10 voor Phone komt al over drie dagen' phone start 350x350

Zoals bekend wil Microsoft alle Windowsversies in elkaar schuiven. Windows 8.1 voor desktop, Windows RT en Windows Phone gaan allemaal Windows 10 heten. Maar omdat er wel verschillende schermformaten moeten worden bediend, is er toch ook een soort smartphoneversie van gemaakt. Windows 10 for Phones.

Nokiapoweruser meldt dat aanvankelijk werd gemeld dat de eerste testversies van dit mobiele besturingssysteem twee tot vier weken na de aankondiging op 21 januari beschikbaar zou komen. Een bron van de site vertelt nu dat dit al op 4 februari het geval is. Nokiapoweruser kan het gerucht niet bevestigd krijgen, maar denkt wel dat de tip geloofd mag worden.

De telefoon van de bron heeft namelijk van Microsoft een update gekregen die hierop wijst. Dat leidt tot de conclusie dat ontwikkelaars en testers straks met het mobiele besturingssysteem aan de slag mogen.

Microsoft heeft tijdens de aankondiging van Windows 10 verteld dat het de bedoeling is dat alle apps die op je pc of tablet draaien, ook op Windowstelefoons moeten kunnen draaien. Daarmee zou Windows Phone – om het nog maar even zo te noemen – in een klap beschikken over miljoenen programma’s.

Bron: Nokia Power User

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters