'Prijsdaling Apple iPad wijst op komst nieuw model'

In Amerika heeft Apple de prijs voor de Apple iPad verlaagd met bijna 30 procent. Volgens retailers wijst dit er mogelijk op dat een nieuw model van de iPad aanstaande is.

Het blog van The New York Times heeft rond gebeld bij een paar retailers in Amerika om de prijsdaling te verklaren. Ondanks dat veel retailers hun kaken stijf op elkaar houden wilde de grootste van hun allemaal toch een gerucht de wereld in helpen. Volgens een woordvoerder van Best Buy is het geen onlogische strategie van Apple. “Vooral als je kijkt naar de mogelijkheid dat er binnenkort een nieuw product aanstaande is.” Retailers geven dan ook anoniem aan dat ze er vanuit gaan dat de prijs zo laag is als gevolg van de introductie van een nieuw model binnenkort.

Apple wist haar originele iPad altijd rond april of maart nieuw leven in te blazen met een vernieuwd model. Dit jaar lijkt de fabrikant een later tijdstip te kiezen, al ik onduidelijk nog waarom. Geruchten gaan dat iOS 7 flink vertraagd is en dat daarom de nieuwe iPhone en iPad wat vertraging hebben opgelopen. De fabrikant wil iOS 7 een grote design wijziging mee gaan geven en om dit te ondersteunen moeten nieuwe producten gelijk van dit OS voorzien zijn.

Een Apple iPad 4 kost nu in Amerika nog 315 dollar, daar waar hij eerder nog een adviesprijs had van 349 dollar. In Nederland is de prijs nog steeds 505 euro voor de tablet.

Apple iPad mini review hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters