Prijzen Playbook tussen 300 en 600 dollar

Uit een video die op internet is aangetroffen, blijkt dat de Blackberry Playbook-tablet van RIM drie varianten krijgt met elk een eigen prijs. De 8 GB-versie gaat 399 dollar kosten, de 16 GB 499 dollar en de 32 GB 599 dollar.

BlackBerry PlayBook

Behalve het verschil in intern geheugen, zijn alle modellen identiek in mogelijkheden en functionaliteit. Er zijn geen modellen waar een simkaart in kan. Wie geen Blackberry heeft om de data-overdacht gratis via zijn toestel te tetheren, is aangewezen op Wifi of een mobiele hotspot.

Rim heeft laten doorschemeren dat de opvolger van de Playbook waarschijnlijk wel een 3G-module krijgt, maar die opvolger komt pas in 2012.

Dit wordt dus Blackberry’s eerste tablet. Het apparaat krijgt een dual-core 1Ghz processor, 1GB ram, een 7-inch capacitief scherm met 1024×600 resolutie en twee camera’s, een 5 mp achter en een 3 mp voor. Ook is er een nieuw besturingssysteem ingebouwd: QNX, dat stabiliteit en ondersteuning voor multimediafuncties moet geven.

De datum waarop de Playbook officieel het licht ziet, is vertraagd: pas half februari 2011 is de eerste Playbook officieel in actie te zien. De prijzen waarmee RIM de tabletmarkt op gaat, zijn concurrerend voor de iPad van Apple. De goedkoopste iPad kost in de VS 499 dollar. Of RIM net als Apple ook euro’s en dollar’s behandelt volgens een één op één wisselkoers, is nog niet bekend, maar als dat niet zo is kan de Playbook in Europa aanzienlijk goedkoper uitvallen dan de iPad. Rim verwacht er in een jaar tijd drie miljoen van te verkopen.

Bron: mobility insider

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters