Prijzen en renders Google Nexus Marlin en Nexus Sailfish verschijnen online

Zoals vorig jaar zullen we later dit jaar weer twee nieuwe Nexus-smartphones van Google te zien krijgen. Dit jaar zullen beide modellen gemaakt worden door HTC. Vandaag zijn er weer nieuwe renders en voor het eerst ook prijzen van de nog niet aangekondigde Google Nexus smartphones online verschenen.

Sailfish en Marlin

HTC Nexus SailfishDe twee Nexus-smartphones die we dit jaar te zien zullen krijgen worden momenteel ontwikkeld onder de codenamen Sailfish en Marlin. Van beide modellen zal Marlin het high-end model worden terwijl de Sailfish meer gericht zal zijn op het midsegment. Net zoals vorig jaar het geval was met de Nexus 6P en Nexus 5X.

Renders Sailfish

Google HTC Nexus Sailfish renderVan één van de twee nieuwe Nexus-smartphones, de Nexus Sailfish, zijn vandaag nieuwe renders verschenen. Op de renders zien we de nieuwe smartphone zoals we hem al eerder hadden gezien in foto’s die waren genomen van het toestel. De smartphone is gemaakt uit aluminium met aan de achterzijde zowel een aluminium als glazen paneeltje. Eveneens is het toestel voorzien van een vingerafdruk aan de achterkant en staan alle bedieningsknoppen aan de rechterzijde van de smartphone.

Maar ook al zijn deze renders gebaseerd op de Nexus Sailfish, toch gelden ze min of meer ook voor de Nexus Marlin. Dit jaar zal Google zijn beide Nexus smartphones namelijk voor het eerst voorzien van een bijna identiek ontwerp. Zowat het enige verschil tussen beide smartphones zal zijn hoe groot ze zijn. Voor de rest zullen ze een identiek ontwerp hebben.

Specificaties

Om specifieker te zijn: het verschil tussen de schermgrootte van beide toestellen zal 0,5-inch bedragen. HTC zal de Nexus Sailfish voorzien van een 5,0-inch full HD-scherm terwijl de Nexus Marlin voorzien zal worden van een 5,5-inch quad-HD scherm. Intern zullen beide smartphones (waarschijnlijk) voorzien zijn van een Snapdragon 820-processor met 4GB werkgeheugen. Al bestaat de kans wel dat de Nexus Sailfish, als goedkopere variant van de twee smartphones, voorzien zal zijn van een net iets minder krachtige processor in vergelijking met de Marlin. In beide smartphones zit eveneens standaard 32GB intern geheugen dat waarschijnlijk niet uitbreidbaar zal zijn.

 

Welke camera’s de twee smartphones zullen krijgen is nog niet helemaal duidelijk. Zo zou de Nexus Sailfish een 8-megapixel selfiecamera en 12-megapixel achtercamera krijgen terwijl de Nexus Marlin eveneens een 8-megapixel selfiecamera zou moeten hebben maar dan wel voorzien zal zijn van een 13-megapixel achtercamera. Welke achtercamera het nu zal worden is nog niet duidelijk, maar wij verwachten wel dat beide smartphones eenzelfde achtercamera zullen hebben. Net zoals vorig jaar het geval was. De accu van de Nexus Marlin zal 3450mAh groot zijn en die van de Nexus Sailfish 2770mAh.

Prijs

Vandaag zijn niet alleen de renders van de Nexus Sailfish online verschenen, ook de prijzen van de twee nieuwe Nexus-smartphones zijn online verschenen. Hierdoor weten we nu dat de Nexus Sailfish verkrijgbaar zal zijn vanaf $499 terwijl je voor de Nexus Marlin $599 zult betalen. Waarom Google zijn Nexus smartphones nog duurder zal verkopen dan vorig jaar is niet duidelijk.

Beschikbaarheid

Een exacte datum voor wanneer de nieuwe Nexus-toestellen van Google verkrijgbaar zullen zijn hebben we nog niet. Wat we wel al weten is dat Google zijn twee nieuwe smartphones in de loop van deze of volgende maand zal aankondigen. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van de nieuwe Nexus-smartphones moet je dus nog even wachten. Vanaf dat er meer nieuws is over de nieuwe Nexus-smartphones van Google en HTC lees je het op onze site.

Bron: PhoneArena en PhoneArena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters