Primeur voor Asus: smartphonetak boekt voor het eerst winst

Het gaat goed met de smartphone-afdeling van Asus. De fabrikant verdiende in mei voor het eerst geld aan de verkoop van smartphones.

Asus Zenfone 2 hands-on

Dit laat het bedrijf weten aan Digitimes. Asus kondigde dit jaar een aantal interessante smartphones aan. De meest in het oog springende van allemaal is waarschijnlijk de Asus ZenFone 2. Van deze smartphone is een variant beschikbaar die over 4GB werkgeheugen beschikt. Dit exemplaar is nog niet in Nederland te koop.

Het is onduidelijk of deze smartphone de belangrijkste oorzaak is van de eerste winst voor het bedrijf. In ieder geval werden er in mei anderhalf miljoen smartphones van Asus verkocht. Deze maand verwacht de fabrikant 2 miljoen exemplaren te verkopen.

Een smartphone die hier aan bij moet dragen is de Asus ZenFone Selfie. Deze smartphone heeft zowel aan de voor- als achterkant een 13-megapixelcamera. Verder beschikt deze smartphone ook over andere high end-specificaties.

Het scherm heeft bijvoorbeeld een formaat van 5,5 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de smartphone zit een Snapdragon 615-processor. Deze 64 bit-chipset is gemaakt van Qualcomm en beschikt over acht Cortex A53-kernen. Er zijn twee varianten van de ZenFone Selfie: een met 2GB en een met 3GB ram. Afhankelijk van de variant bedraagt de opslagcapaciteit 16GB of 32GB, dat in beide gevallen uitbreidbaar is.

De smartphone draait op Android 5.0 Lollipop en de batterij heeft met 3000 mAh behoorlijk wat inhoud. De Asus ZenFone Selfie is beschikbaar in het wit, roze en blauw, maar is nog niet te koop in Nederland.

Asus komt in juli met een aantal nieuwe tablets in de ZenPad-lijn. De fabrikant hoopt dit jaar tussen de 8 en 10 miljoen tablets te verkopen, maar het is onbekend op hoeveel verkochte exemplaren de teller nu staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters