Primeur voor Asus: smartphonetak boekt voor het eerst winst

Het gaat goed met de smartphone-afdeling van Asus. De fabrikant verdiende in mei voor het eerst geld aan de verkoop van smartphones.

Asus Zenfone 2 hands-on

Dit laat het bedrijf weten aan Digitimes. Asus kondigde dit jaar een aantal interessante smartphones aan. De meest in het oog springende van allemaal is waarschijnlijk de Asus ZenFone 2. Van deze smartphone is een variant beschikbaar die over 4GB werkgeheugen beschikt. Dit exemplaar is nog niet in Nederland te koop.

Het is onduidelijk of deze smartphone de belangrijkste oorzaak is van de eerste winst voor het bedrijf. In ieder geval werden er in mei anderhalf miljoen smartphones van Asus verkocht. Deze maand verwacht de fabrikant 2 miljoen exemplaren te verkopen.

Een smartphone die hier aan bij moet dragen is de Asus ZenFone Selfie. Deze smartphone heeft zowel aan de voor- als achterkant een 13-megapixelcamera. Verder beschikt deze smartphone ook over andere high end-specificaties.

Het scherm heeft bijvoorbeeld een formaat van 5,5 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de smartphone zit een Snapdragon 615-processor. Deze 64 bit-chipset is gemaakt van Qualcomm en beschikt over acht Cortex A53-kernen. Er zijn twee varianten van de ZenFone Selfie: een met 2GB en een met 3GB ram. Afhankelijk van de variant bedraagt de opslagcapaciteit 16GB of 32GB, dat in beide gevallen uitbreidbaar is.

De smartphone draait op Android 5.0 Lollipop en de batterij heeft met 3000 mAh behoorlijk wat inhoud. De Asus ZenFone Selfie is beschikbaar in het wit, roze en blauw, maar is nog niet te koop in Nederland.

Asus komt in juli met een aantal nieuwe tablets in de ZenPad-lijn. De fabrikant hoopt dit jaar tussen de 8 en 10 miljoen tablets te verkopen, maar het is onbekend op hoeveel verkochte exemplaren de teller nu staat.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters