Primeur voor de OnePlus 2: USB C-ingang

OnePlus heeft weer wat informatie vrijgegeven over zijn aanstaande topsmartphone, de OnePlus 2. Het toekomstige vlaggenschip van de prijsvechter krijgt een USB C-ingang, wat een primeur is.

'OnePlus Two verschijnt in Chinese webwinkel' screen shot 2014 12 29 at 122445

Dit stelt de fabrikant op zijn forum. USB C is de nieuwste USB-technologie, waarmee je sneller bestanden kunt uitwisselen en tegelijkertijd je smartphone kunt opladen. Ook kun je USB C gebruiken om bestanden van je smartphone af te spelen op je televisie.

“We willen dit jaar een stap verder gaan”, schrijft OnePlus. “We willen niet alleen ons kunnen meten met de vlaggenschepen van 2015, maar ook onze vrienden in de smartphone-industrie het goede voorbeeld geven. We willen onze gebruikers een geweldige ervaring bieden: iets waar onze concurrenten ook in 2016 nog wel zoet mee zijn om dat te evenaren. De USB C-ingang is maar een van de details die daar aan bijdraagt.”

USB C heeft ongeveer het formaat van een micro USB-kabel. Naast bovengenoemde voordelen heeft USB C als voordeel dat het niet uitmaakt hoe je de kabel in je smartphone steekt: hij past altijd. Wat dat betreft is hij vergelijkbaar met de lightning-kabel die in de nieuwste iPhones zit.

Het is nog onbekend wanneer OnePlus de 2 aankondigt. Waarschijnlijk in de derde kwartaal van dit jaar, wat op zijn vroegst dus al volgende week woensdag is. OnePlus maakte eerder al bekend dat in de OnePlus 2 de Snapdragon 810-processor van Qualcomm zit. De Chinese fabrikant denkt de oververhittingsproblemen van de high end-chipset op te lossen met onder andere koelpasta. Andere specificaties van de smartphone zijn nog onbekend, maar de OnePlus 2 wordt waarschijnlijk wel wat compacter dan de nogal grote OnePlus One.

Naast de OnePlus 2 zou overigens ook de Samsung Galaxy Note 5 een USB C-ingang krijgen. Deze smartphone wordt begin september op de IFA-beurs gepresenteerd, waarbij All About Phones aanwezig zal zijn. Als OnePlus Samsung voor wil zijn, heeft de Chinese smartphonemaker nog ruim twee maanden de tijd om de OnePlus 2 te lanceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters