Primeur voor de OnePlus 2: USB C-ingang

OnePlus heeft weer wat informatie vrijgegeven over zijn aanstaande topsmartphone, de OnePlus 2. Het toekomstige vlaggenschip van de prijsvechter krijgt een USB C-ingang, wat een primeur is.

'OnePlus Two verschijnt in Chinese webwinkel' screen shot 2014 12 29 at 122445

Dit stelt de fabrikant op zijn forum. USB C is de nieuwste USB-technologie, waarmee je sneller bestanden kunt uitwisselen en tegelijkertijd je smartphone kunt opladen. Ook kun je USB C gebruiken om bestanden van je smartphone af te spelen op je televisie.

“We willen dit jaar een stap verder gaan”, schrijft OnePlus. “We willen niet alleen ons kunnen meten met de vlaggenschepen van 2015, maar ook onze vrienden in de smartphone-industrie het goede voorbeeld geven. We willen onze gebruikers een geweldige ervaring bieden: iets waar onze concurrenten ook in 2016 nog wel zoet mee zijn om dat te evenaren. De USB C-ingang is maar een van de details die daar aan bijdraagt.”

USB C heeft ongeveer het formaat van een micro USB-kabel. Naast bovengenoemde voordelen heeft USB C als voordeel dat het niet uitmaakt hoe je de kabel in je smartphone steekt: hij past altijd. Wat dat betreft is hij vergelijkbaar met de lightning-kabel die in de nieuwste iPhones zit.

Het is nog onbekend wanneer OnePlus de 2 aankondigt. Waarschijnlijk in de derde kwartaal van dit jaar, wat op zijn vroegst dus al volgende week woensdag is. OnePlus maakte eerder al bekend dat in de OnePlus 2 de Snapdragon 810-processor van Qualcomm zit. De Chinese fabrikant denkt de oververhittingsproblemen van de high end-chipset op te lossen met onder andere koelpasta. Andere specificaties van de smartphone zijn nog onbekend, maar de OnePlus 2 wordt waarschijnlijk wel wat compacter dan de nogal grote OnePlus One.

Naast de OnePlus 2 zou overigens ook de Samsung Galaxy Note 5 een USB C-ingang krijgen. Deze smartphone wordt begin september op de IFA-beurs gepresenteerd, waarbij All About Phones aanwezig zal zijn. Als OnePlus Samsung voor wil zijn, heeft de Chinese smartphonemaker nog ruim twee maanden de tijd om de OnePlus 2 te lanceren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters