Probleemloos bellen in discotheek met Kyocera-smartphone

Met een nieuwe Kyocera-smartphone kun je probleemloos in een discotheek of een andere lawaaiige omgeving bellen. Een nieuwe uitvinding zorgt ervoor dat je alles kunt verstaan, hoe hard de muziek ook staat.

kyocera urbano progresso

Dus even de discotheek uitlopen om een telefoontje aan te nemen is onnodig met dit toestel; je kunt gewoon bellen op de dansvloer. Een redacteur van The Verge heeft het uitgeprobeerd en meldt dat het werkt, zelfs als je de telefoon een eindje van je oor houdt.

Wat is nu het geheim? Kyocera presenteerde afgelopen week in Tokio de Urbano Progresso. Die telefoon zendt geluidsgolven direct naar je binnenoor, en slaat het trommelvlies over tijdens die reis. Via het weefsel wordt het geluid direct overgedragen.

Geluidsoverdracht via het weefsel – de botten, huid, spieren enzovoorts – vindt op een natuurlijke wijze nu al plaats in het lichaam. Als je spreekt, gaan enkele geluidsgolven die je zelf produceert via het weefsel. Daardoor klinkt je stem in je eigen oren zwaarder dan die in werkelijkheid is. Waarmee meteen is verklaard waarom een geluidsopname van je eigen stem anders klinkt dan je denkt.

De overdracht van geluid via het weefsel door apparaten werkt op dezelfde manier. De Urbano Progresso heeft een scherm dat geluidsgolven produceert, die naar je binnenoor worden verzonden als je de telefoon tegen je oor drukt. Maar zoals gemeld heeft een redacteur van The Verge ontdekt dat dit ook al werkt op enige afstand van het oor. Hij testte het uit in een drukke dansgelegenheid.

In plaats van een trillend membraam achter een speakertje is het hier dus het scherm dat de geluidstrillingen produceert, en op die manier het geluid op twee manieren naar het oor stuurt: gewoon via de lucht en via de weefseltrillingen.

Het geluid trilt zich een weg door je oor en huid op weg naar de cochlea, het deel van het oor waar kleine bewegingssensors de opgevangen trillingen omzetten in signalen die via de zenuwen naar de hersenen worden gebracht om ‘vertaald’ te worden in begrijpelijke taal.

Het is niet helemaal duidelijk of dit toestel van Kyocera nog wel een gewone telefoonspeaker heeft. Wel is helder dat deze oplossing goed zou kunnen werken voor mensen die veel werken in lawaaiige omstandigheden.

De Kyocera Urbano Progresso is behalve deze opmerkelijke uitvinding een complete smartphone, voorzien van Android 4.0, en een tamelijk oude Snapdragon S2 MSM8655 chip die is overgeklokt naar 1,4 Ghz. Omdat het een toestel is dat vooralsnog voor de Japanse markt is bestemd, zit er ook een tv-tuner in het toestel verwerkt, en andere typisch Japanse toevoegingen.

Het is niet duidelijk wat er verder met deze nieuwe technologie gaat gebeuren. Android Autohority meldt dat de technologie, die Smart Sonic Receiver is gedoopt, volgend jaar op de een of andere manier naar de Verenigde Staten komt. Waarmee de rest van de wereld waarschijnlijk ook snel van deze technologie kan profiteren.

Bron: Android Authority

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters