‘Processor Samsung Galaxy S8-modellen klokt 3 GHz’

Galaxy S8De Samsung Galaxy S8 en S8 Edge krijgen volgens bronnen op Weibo een processor die 3,0 GHz klokt. De Exynos 8895-chipset kan daarnaast ook zeventig procent sneller beelden verwerken. Dat komt niet geheel als een verrassing, omdat de S8 waarschijnlijk gefocust is op het maken van foto’s. De SoC verscheen deze zomer op de Indiase website Zauba, dat hem de naam Kanchen meegaf.

Benchmark Exynos 8895

De chipset zou ook al een Benchmark-test hebben gekregen bij Geekbench. Volgens de site scoorde een enkele kern 2301 en kwamen alle kernen samen tot 7019. De processor is waarschijnlijk gebakken op 10 nm, waar de Exynos 8890 nog op 14 nm werd gebakken. De 8895 zou een maximum vermogen hebben van 5 W.

Snapdragon of Exynos?

Overigens is het nog maar de vraag of iedereen dezelfde processor gaat krijgen. In Europa kregen wij namelijk in de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge de Exynos 8890-chipset. Samsung koos er echter voor om in de Verenigde Staten de twee toestellen uit te brengen met de Snapdragon 820. Die scoorde op de benchmark van het eerdergenoemde Geekbench behoorlijk wat slechter dan de eigen processor van Samsung.

‘Samsung komt snel met Samsung Galaxy S8’

Het lijkt er daarnaast ook op dat Samsung de Galaxy S8 snel wil gaan aankondigen. De Koreaanse fabrikant zou volgens analist Kim Sang-Pyo graag willen dat iedereen het fiasco rond de Samsung Galaxy Note 7 en zijn exploderende batterijen zo snel mogelijk vergeet. Sang-Pyo denkt dat het bedrijf dat wil doen door zijn nieuwe vlaggenschip sneller dan gepland aan de man te brengen. Normaliter kondigt Samsung zijn nieuwe S-toestellen altijd een dag voor het Mobile World Congress aan. Het congres begint volgend jaar op 27 februari, maar de aankondiging kan dus wat eerder zijn dan 26 februari.

Bron: Weibo via wccftech

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters