Producent van superkleine smartphones gaat failliet

De Israëlische telefoonmaker Modu gaat binnenkort failliet. Het bedrijf maakte naam met de kleinste mobiele telefoons ter wereld.

modu

Hoewel Modu niet zo lang geleden nog probeerde om een superklein Android-toestel op de markt te zetten, heeft ook dit toestel het bedrijf niet kunnen redden. Dit toestel heette de T-Phone, het lichtste toestel met een touchscreen ter wereld. Ook een ander minuscuul toestel genaamd de Modu W kwam op de markt, maar de toestellen waren niet alom verkrijgbaar.

De mobiele telefoons van het bedrijf zijn nauwelijks groter dan een creditcard. Bijzonder is dat Modu er ook allerlei accessoires bij bedacht waar die kleine telefoons weer in pasten, zodat je er weer een grotere telefoon van kon maken.

Modu is gedwongen om zijn deuren te sluiten, melden Israelische media. Veel werknemers zijn al ontslagen en het ziet ernaar uit dat het faillissement nog geen maand op zich laat wachten. De schuldenlast bedraagt ongeveer 150 miljoen dollar en daarbij komen nog de achterstallige salarissen van het personeel. Het personeel heeft inmiddels het faillissement aangevraagd, in de hoop nog wat salaris te zien.

modu t phone 

Bron: talkandroid

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters