Producenten en providers slaan handen in één

Grote spelers op de telecommarkt heeft de handen ineen geslagen om de introductie van geavanceerde communicatiediensten sneller te laten verlopen.

De groep, bestaand uit Orange, Telecom Italia, Telefónica, TeliaSonera, Ericsson, Nokia Siemens Networks, Nokia, Sony Ericsson en Samsung, kondigde de samenwerking vandaag aan en hoopt op die manier de evolutie van de volgende stap in communicatie te versnellen.

De deelnemende bedrijven, waarbij het noodlijdende Motorola de opvallende afwezige is, zijn overeengekomen tot het gebruik van een aantal features die oorspronkelijk afkomstig zijn van IP Multimedia Subsystem (IMS ) standaarden. Daarnaast zijn er ook richtlijnen opgesteld voor het implementeren van deze features, met de bedoeling om interoperabele geavanceerde communicatiediensten in 2008 aan te kunnen bieden. De noodzaak voor deze communicatiediensten is gegroeid, nu consumenten langzaam maar zeker van dit soort diensten geproefd hebben, bijvoorbeeld met instant messaging, het delen van video’s en vriendenlijsten.

Dit heeft de gebruikerservaring volledig veranderd, maar is nog maar een topje van de ijsberg wat mogelijkheden betreft. Daarbij verwachten consumenten nu dat deze mogelijkheden beschikbaar zijn op allerlei andere apparaten en dat er open communicatie mogelijk tussen deze apparaten en netwerken.

Met de Rich Communication Suite (RCS) kan aan deze verwachtingen ook daadwerkelijk worden voldaan. RCS biedt onder andere een geavanceerd telefoonboek, waarbij meer informatie kan worden gekoppeld, die beter kan worden gepresenteerd. Daarnaast is ook het sturen van berichten onder handen genomen, waarbij er veel meer opties kunnen worden geboden zoals chatten en het opslaan van een berichtenhistorie.

Ook de belervaring zelf zou met RCS moeten veranderen, dankzij de mogelijkheid om multimedia content te delen tijdens een telefoongesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters