Producenten en providers slaan handen in één

Grote spelers op de telecommarkt heeft de handen ineen geslagen om de introductie van geavanceerde communicatiediensten sneller te laten verlopen.

De groep, bestaand uit Orange, Telecom Italia, Telefónica, TeliaSonera, Ericsson, Nokia Siemens Networks, Nokia, Sony Ericsson en Samsung, kondigde de samenwerking vandaag aan en hoopt op die manier de evolutie van de volgende stap in communicatie te versnellen.

De deelnemende bedrijven, waarbij het noodlijdende Motorola de opvallende afwezige is, zijn overeengekomen tot het gebruik van een aantal features die oorspronkelijk afkomstig zijn van IP Multimedia Subsystem (IMS ) standaarden. Daarnaast zijn er ook richtlijnen opgesteld voor het implementeren van deze features, met de bedoeling om interoperabele geavanceerde communicatiediensten in 2008 aan te kunnen bieden. De noodzaak voor deze communicatiediensten is gegroeid, nu consumenten langzaam maar zeker van dit soort diensten geproefd hebben, bijvoorbeeld met instant messaging, het delen van video’s en vriendenlijsten.

Dit heeft de gebruikerservaring volledig veranderd, maar is nog maar een topje van de ijsberg wat mogelijkheden betreft. Daarbij verwachten consumenten nu dat deze mogelijkheden beschikbaar zijn op allerlei andere apparaten en dat er open communicatie mogelijk tussen deze apparaten en netwerken.

Met de Rich Communication Suite (RCS) kan aan deze verwachtingen ook daadwerkelijk worden voldaan. RCS biedt onder andere een geavanceerd telefoonboek, waarbij meer informatie kan worden gekoppeld, die beter kan worden gepresenteerd. Daarnaast is ook het sturen van berichten onder handen genomen, waarbij er veel meer opties kunnen worden geboden zoals chatten en het opslaan van een berichtenhistorie.

Ook de belervaring zelf zou met RCS moeten veranderen, dankzij de mogelijkheid om multimedia content te delen tijdens een telefoongesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters