'Productie Apple iPad 2 is van start gegaan'

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple de iPad 2 inmiddels in productie genomen. De krant meent dat de resolutie van het scherm niet beter zal zijn door productieproblemen. Wel zal het apparaat een tweetal camera’s hebben waarmee video’s opgenomen kunnen worden.

De gerenommeerde krant The Wall Street Journal heeft in een artikel laten weten dat de productie van de Apple iPad 2 begonnen is. Ook nu weer is Foxconn verantwoordelijk voor de assemblage van de verschillende onderdelen en lijkt de tablet klaar voor een lancering die ergens in april plaats moet vinden. Volgens de krant heeft de nieuwe iPad 2 een tweetal camera’s mee gekregen van de producent, eentje voor en eentje achter. De camera voor zou gebruik kunnen maken van FaceTime, Apple’s oplossing voor videobellen, terwijl de camera aan de achterkant dient voor foto’s en video’s.

Volgens bronnen van de krant heeft de iPad 2 ook een krachtigere processor, ook al is onduidelijk om wat voor chip het precies gaat. Eerder waren er al geruchten gelekt van een Apple A5-chip die in de nieuwe iPad en iPhone 5 zal gaan zitten. De A5 zal een dualcore CPU bevatten waarbij de kern is gebaseerd op ARM’s Cortex A9. Interessanter dan de dualcore CPU, is de dualcore GPU. Er zitten twee PowerVR 535 kernen in de A5-chip en daarmee moet hij grafisch een groot voordeel hebben ten opzichte van andere toestellen. Hoewel het niet de nieuwste PowerVR-GPU is, zet een extra chip zeker zoden aan de dijk.

Ondanks deze grafische power meent de krant te weten dat de iPad 2 geen hogere resolutie scherm zal gaan mee krijgen. Volgens de krant komt dat omdat het produceren van een 10-inch scherm met een hoge resolutie erg lastig blijkt en Apple dat niet op tijd rond kon krijgen met haar leveranciers. Volgens de krant zal de nieuwe iPad 2 ergens in april op de markt gaan komen van dit jaar.

Apple iPad 2

 

Bron: wsj

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters