'Productie Apple iPad 2 is van start gegaan'

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple de iPad 2 inmiddels in productie genomen. De krant meent dat de resolutie van het scherm niet beter zal zijn door productieproblemen. Wel zal het apparaat een tweetal camera’s hebben waarmee video’s opgenomen kunnen worden.

De gerenommeerde krant The Wall Street Journal heeft in een artikel laten weten dat de productie van de Apple iPad 2 begonnen is. Ook nu weer is Foxconn verantwoordelijk voor de assemblage van de verschillende onderdelen en lijkt de tablet klaar voor een lancering die ergens in april plaats moet vinden. Volgens de krant heeft de nieuwe iPad 2 een tweetal camera’s mee gekregen van de producent, eentje voor en eentje achter. De camera voor zou gebruik kunnen maken van FaceTime, Apple’s oplossing voor videobellen, terwijl de camera aan de achterkant dient voor foto’s en video’s.

Volgens bronnen van de krant heeft de iPad 2 ook een krachtigere processor, ook al is onduidelijk om wat voor chip het precies gaat. Eerder waren er al geruchten gelekt van een Apple A5-chip die in de nieuwe iPad en iPhone 5 zal gaan zitten. De A5 zal een dualcore CPU bevatten waarbij de kern is gebaseerd op ARM’s Cortex A9. Interessanter dan de dualcore CPU, is de dualcore GPU. Er zitten twee PowerVR 535 kernen in de A5-chip en daarmee moet hij grafisch een groot voordeel hebben ten opzichte van andere toestellen. Hoewel het niet de nieuwste PowerVR-GPU is, zet een extra chip zeker zoden aan de dijk.

Ondanks deze grafische power meent de krant te weten dat de iPad 2 geen hogere resolutie scherm zal gaan mee krijgen. Volgens de krant komt dat omdat het produceren van een 10-inch scherm met een hoge resolutie erg lastig blijkt en Apple dat niet op tijd rond kon krijgen met haar leveranciers. Volgens de krant zal de nieuwe iPad 2 ergens in april op de markt gaan komen van dit jaar.

Apple iPad 2

 

Bron: wsj

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Brigitte -

    Ik wilde een iPad kopen totdat ik hiervan hoorde.. Ik hoop dat deze tekst alleen maar ik gebaseerd op feiten. Anders zit ik nu op die iPad2 te wachten terwijl die pas veel later in de winkels verkrijgbaar is.:( Ik hoop het echt want anders kon ik al die tijd gewoon met een normale iPad rondlopen.

    Hopelijk heb ik hier niemand mee gekwetst :Y

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters