'Productie Apple iPad 2 is van start gegaan'

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple de iPad 2 inmiddels in productie genomen. De krant meent dat de resolutie van het scherm niet beter zal zijn door productieproblemen. Wel zal het apparaat een tweetal camera’s hebben waarmee video’s opgenomen kunnen worden.

De gerenommeerde krant The Wall Street Journal heeft in een artikel laten weten dat de productie van de Apple iPad 2 begonnen is. Ook nu weer is Foxconn verantwoordelijk voor de assemblage van de verschillende onderdelen en lijkt de tablet klaar voor een lancering die ergens in april plaats moet vinden. Volgens de krant heeft de nieuwe iPad 2 een tweetal camera’s mee gekregen van de producent, eentje voor en eentje achter. De camera voor zou gebruik kunnen maken van FaceTime, Apple’s oplossing voor videobellen, terwijl de camera aan de achterkant dient voor foto’s en video’s.

Volgens bronnen van de krant heeft de iPad 2 ook een krachtigere processor, ook al is onduidelijk om wat voor chip het precies gaat. Eerder waren er al geruchten gelekt van een Apple A5-chip die in de nieuwe iPad en iPhone 5 zal gaan zitten. De A5 zal een dualcore CPU bevatten waarbij de kern is gebaseerd op ARM’s Cortex A9. Interessanter dan de dualcore CPU, is de dualcore GPU. Er zitten twee PowerVR 535 kernen in de A5-chip en daarmee moet hij grafisch een groot voordeel hebben ten opzichte van andere toestellen. Hoewel het niet de nieuwste PowerVR-GPU is, zet een extra chip zeker zoden aan de dijk.

Ondanks deze grafische power meent de krant te weten dat de iPad 2 geen hogere resolutie scherm zal gaan mee krijgen. Volgens de krant komt dat omdat het produceren van een 10-inch scherm met een hoge resolutie erg lastig blijkt en Apple dat niet op tijd rond kon krijgen met haar leveranciers. Volgens de krant zal de nieuwe iPad 2 ergens in april op de markt gaan komen van dit jaar.

Apple iPad 2

 

Bron: wsj

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters