'Productie iPad 2 vertraagd door problemen met speaker en display'

De productie van de iPad 2, die in normale omstandigheden de snelheid van de verkoop al niet kan bijhouden, is vertraagd vanwege problemen met de speaker en het LCD-display. Dat meldt Dow Jones Newswires.

Apple iPad 2

Dow Jones Newswires baseert zich op berichten van onderzoeksbureau IHD iSuppli. Dat meldt dat de traagheid waarmee de iPad 2 in de winkels verschijnt, te maken heeft met productieproblemen. Waarbij het scherm en de speaker worden genoemd.

Het aanbod van de iPad 2 blijft daarom ver achter bij de vraag, en in Amerika blijven er maar rijen wachtenden staan voor de diverse Apple-stores. Waarbij het elke dag weer hoogst onzeker is of er een tablet beschikbaar zal zijn als de winkel opengaat.

De kwaliteit van de LCD-schermen zou achterblijven bij wat Apple daarvan verlangt, en de speakers zijn wel in orde, maar er zijn er gewoon niet genoeg. Een en ander zou overigens weinig te maken hebben met de aardbeving en tsunami in Japan, meldt het rapport vsan IHD. Er zijn daardoor wel tekorten, maar Apple zou die weten op te lossen door meer te betalen voor sommige onderdelen. En op die manier een constante toevoer van die onderdelen te krijgen.

Als gevolg van de vertraagde leveringen heeft IHS zijn verkoopverwachtingen voor de iPad 2 bijstellen. Er zullen er tien procent minder van worden verkocht dan aanvankelijk becijferd, meent IHS, waardoor de verkoopcijfers voor heel 2011 op nog geen veertig miljoen tablets zullen uitkomen.

Bron: Macrumors

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters