'Productie iPad 2 vertraagd door problemen met speaker en display'

De productie van de iPad 2, die in normale omstandigheden de snelheid van de verkoop al niet kan bijhouden, is vertraagd vanwege problemen met de speaker en het LCD-display. Dat meldt Dow Jones Newswires.

Apple iPad 2

Dow Jones Newswires baseert zich op berichten van onderzoeksbureau IHD iSuppli. Dat meldt dat de traagheid waarmee de iPad 2 in de winkels verschijnt, te maken heeft met productieproblemen. Waarbij het scherm en de speaker worden genoemd.

Het aanbod van de iPad 2 blijft daarom ver achter bij de vraag, en in Amerika blijven er maar rijen wachtenden staan voor de diverse Apple-stores. Waarbij het elke dag weer hoogst onzeker is of er een tablet beschikbaar zal zijn als de winkel opengaat.

De kwaliteit van de LCD-schermen zou achterblijven bij wat Apple daarvan verlangt, en de speakers zijn wel in orde, maar er zijn er gewoon niet genoeg. Een en ander zou overigens weinig te maken hebben met de aardbeving en tsunami in Japan, meldt het rapport vsan IHD. Er zijn daardoor wel tekorten, maar Apple zou die weten op te lossen door meer te betalen voor sommige onderdelen. En op die manier een constante toevoer van die onderdelen te krijgen.

Als gevolg van de vertraagde leveringen heeft IHS zijn verkoopverwachtingen voor de iPad 2 bijstellen. Er zullen er tien procent minder van worden verkocht dan aanvankelijk becijferd, meent IHS, waardoor de verkoopcijfers voor heel 2011 op nog geen veertig miljoen tablets zullen uitkomen.

Bron: Macrumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via