'Productie iPad 3 begint in oktober, niet door Samsung'

De toeleveranciers van Apple beginnen in oktober met de productie van de iPad 3, de opvolger van de iPad 2 die nog maar een half jaar jong is. Dat wordt gemeld door diverse blogs.

Apple iPad 2 vs Galaxy Tab 10.1

De productie van de nieuwe tablet zou voorzichtig beginnen, in kleine hoeveelheden, en voornamelijk om te testen of alles goed in elkaar zit. Dit gebeurt bij alle fabrikanten die voor Apple werken, behalve bij Samsung.

Samsung, tot op heden de hofleverancier van Apple, mag met de iPad 3 niet meer meedoen. De Koreaanse fabrikant is met Apple verwikkeld in een hardnekkige strijd om patenten bij rechtbanken in veel landen. Samsung maakte samen met LG de schermen voor de Apple-producten, maar Samsung is ook voor dit belangrijke onderdeel van de tablet naar verluidt in ongenade gevallen.

Dat lijkt ook het geval te zijn bij de productie van de opvolger van de A5-chip die in de iPad 2 zit. Die wordt door Samsung gefabriceerd. De opvolger A6, die vier kernen zou hebben, wordt volgens sterke geruchten door een andere fabrikant worden gemaakt.

Apple heeft Samsung in de rechtszaal verweten dat de Koreaanse fabrikant de iPhone en de iPad ‘slaafs kopieert’, een punt waar de Duitse rechter tot dusver gevoelig voor is gebleken. De Samsung Galaxy Tab 10.1 mag daarom niet in dat land worden verkocht totdat de rechter hier een definitief vonnis over heeft geveld. Kennelijk wil Apple de oorlogskas van zijn concurrent niet spekken door er grote bestellingen voor toekomstige producten te plaatsen.

Bron: Redmondpie

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters