'Productie iPad 3 begint in oktober, niet door Samsung'

De toeleveranciers van Apple beginnen in oktober met de productie van de iPad 3, de opvolger van de iPad 2 die nog maar een half jaar jong is. Dat wordt gemeld door diverse blogs.

Apple iPad 2 vs Galaxy Tab 10.1

De productie van de nieuwe tablet zou voorzichtig beginnen, in kleine hoeveelheden, en voornamelijk om te testen of alles goed in elkaar zit. Dit gebeurt bij alle fabrikanten die voor Apple werken, behalve bij Samsung.

Samsung, tot op heden de hofleverancier van Apple, mag met de iPad 3 niet meer meedoen. De Koreaanse fabrikant is met Apple verwikkeld in een hardnekkige strijd om patenten bij rechtbanken in veel landen. Samsung maakte samen met LG de schermen voor de Apple-producten, maar Samsung is ook voor dit belangrijke onderdeel van de tablet naar verluidt in ongenade gevallen.

Dat lijkt ook het geval te zijn bij de productie van de opvolger van de A5-chip die in de iPad 2 zit. Die wordt door Samsung gefabriceerd. De opvolger A6, die vier kernen zou hebben, wordt volgens sterke geruchten door een andere fabrikant worden gemaakt.

Apple heeft Samsung in de rechtszaal verweten dat de Koreaanse fabrikant de iPhone en de iPad ‘slaafs kopieert’, een punt waar de Duitse rechter tot dusver gevoelig voor is gebleken. De Samsung Galaxy Tab 10.1 mag daarom niet in dat land worden verkocht totdat de rechter hier een definitief vonnis over heeft geveld. Kennelijk wil Apple de oorlogskas van zijn concurrent niet spekken door er grote bestellingen voor toekomstige producten te plaatsen.

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. bartvuijk -

      Wij passen artikelen graag aan als er feitelijke onjuistheden in staan, maar het gaat in het punt dat jij aanroert over pure speculatie, en dat is voor mijn rekening (en in jouw reactie, voor de jouwe). Dus laat ik het maar zo, in afwachting van meer gegevens 😉

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via