'Productie iPhone 3GS kost slechts €130'

De iPhone 3GS ligt nog niet zo lang in de winkels, maar is nu al uit elkaar gehaald. iSuppli bekeek alle componenten, zocht de prijzen op en berekende hiermee de totale productiekosten van de iPhone 3GS.

iPhone prijs

De iPhone 3GS werd eigenlijk al meteen op de eerste dag van de verkoop, 19 juni, uit elkaar gehaald en een dag later stonden overal foto’s van het ding in open toestand online. Vanaf dat moment is iSuppli begonnen met het bij elkaar sprokkelen van prijzen voor alle verschillende onderdelen en hiermee zijn ze tot de geschatte totale productiekosten van het toestel gekomen. Volgens iSuppli kost het Apple $178,96 om één iPhone 3GS te produceren. Omgerekend is dat zo’n 128 euro en dat is veel minder dan de verkoopprijs en ongeveer even veel als de productieprijs van een iPhone 3G. Dat de kosten ongeveer gelijk zijn, terwijl de 3GS toch betere hardware heeft, heeft te maken met het feit dat Apple gebruik heeft gemaakt van gecombineerde chips, bijvoorbeeld ééntje voor Bluetooth, FM-radio en Wi-Fi. Verder wordt dergelijke hardware natuurlijk steeds goedkoper en behaalt Apple voordeel door onderdelen grote aantallen in te kopen.

Het duurste onderdeel van de iPhone 3GS is het flashgeheugen, de 16GB NAND-chip van Toshiba, die voor de 16GB versie $24 kost, ofwel €17. Daarna staat het scherm op de lijst, dat kost namelijk $19,25. Daar komt nog eens $16 bovenop voor de touch-module en alles bij elkaar is het touchscreen dus eigenlijk het duurste onderdeel. Ook dat komt overigens van Toshiba. De andere onderdelen zijn allemaal goedkoper en ook het in elkaar zetten van het ding kost niet heel veel. Voor $6,50, ofwel vier euro zestig, laat Apple een iPhone 3GS in elkaar zetten.

iPhone 3GS uit elkaar gehaald 

Bron: SlashGear

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters