'Productie iPhone 3GS kost slechts €130'

De iPhone 3GS ligt nog niet zo lang in de winkels, maar is nu al uit elkaar gehaald. iSuppli bekeek alle componenten, zocht de prijzen op en berekende hiermee de totale productiekosten van de iPhone 3GS.

iPhone prijs

De iPhone 3GS werd eigenlijk al meteen op de eerste dag van de verkoop, 19 juni, uit elkaar gehaald en een dag later stonden overal foto’s van het ding in open toestand online. Vanaf dat moment is iSuppli begonnen met het bij elkaar sprokkelen van prijzen voor alle verschillende onderdelen en hiermee zijn ze tot de geschatte totale productiekosten van het toestel gekomen. Volgens iSuppli kost het Apple $178,96 om één iPhone 3GS te produceren. Omgerekend is dat zo’n 128 euro en dat is veel minder dan de verkoopprijs en ongeveer even veel als de productieprijs van een iPhone 3G. Dat de kosten ongeveer gelijk zijn, terwijl de 3GS toch betere hardware heeft, heeft te maken met het feit dat Apple gebruik heeft gemaakt van gecombineerde chips, bijvoorbeeld ééntje voor Bluetooth, FM-radio en Wi-Fi. Verder wordt dergelijke hardware natuurlijk steeds goedkoper en behaalt Apple voordeel door onderdelen grote aantallen in te kopen.

Het duurste onderdeel van de iPhone 3GS is het flashgeheugen, de 16GB NAND-chip van Toshiba, die voor de 16GB versie $24 kost, ofwel €17. Daarna staat het scherm op de lijst, dat kost namelijk $19,25. Daar komt nog eens $16 bovenop voor de touch-module en alles bij elkaar is het touchscreen dus eigenlijk het duurste onderdeel. Ook dat komt overigens van Toshiba. De andere onderdelen zijn allemaal goedkoper en ook het in elkaar zetten van het ding kost niet heel veel. Voor $6,50, ofwel vier euro zestig, laat Apple een iPhone 3GS in elkaar zetten.

iPhone 3GS uit elkaar gehaald 

Bron: SlashGear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Geert -

  het enigste wat ik mis aan de iphone is de radio(daarom heb ik der geen) maar die zit er eigelijk gewoon in.
  volgende iphone wordt de iphone 3GS-FM :P:Y

  1. Dominick -

   Volgens mij heeft NieuweMobiel hierboven net uitgelegd dat dat dus niet zo is 😉

   Natuurlijk maken ze nog steeds wel veel winst, maar het is niet buitensporig veel:)

 2. NieuweMobiel -

  Nounou niet zo op de teentjes getrapt Dominick 😉 Snap dat het artikel daar niet over gaat maar als 'journalist' moet je nou eenmaal objectieve verhalen schrijven. En dit verhaal laat een heel deel weg en is daarom dus subjectief.
  Ps. niet dat ik voor de iPhone 3GS ben, die vind ik veeeelste duur. Doet u mij maar de Palm Pre.
  Laatste PS; jullie doen het momenteel erg goed dus keep up the good work!

  1. Danijel -

   Het is geen subjectief verhaal aangezien er geen eigen mening in wordt weergegeven. De redacteur vertelt alleen de feiten van de bron waardoor het per definitie een objectief verhaal vanuit onze kant is, per slot van rekening schrijft hij alleen feiten van een andere site op. 😉

   PS: bedankt 😉

  2. Dominick -

   Ik voel me niet op m'n teentjes getrapt, maar ik snap niet helemaal waar de kritiek vandaan kwam. Ik zie ook niet wat er objectief aan is, trouwens. "het is veel minder dan de verkoopprijs" is iets anders dan "Apple maakt 700-130=€570 winst per toestel", dat zou inderdaad niet kloppen.

   PS: zelfde als hierboven 😉

 3. NieuweMobiel -

  Productieprijs kun je niet met de verkoopprijs vergelijken. Een bedrijf is ook geld kwijt aan ontwikkelen, transport en opslag, patent royalties, etc etc. Apples met Peren vergelijken dit artikel.

  1. Dominick -

   Één keer het woord verkoopprijs vermelden is volgens mij niet hetzelfde als een artikel schrijven waarin appels en peren vergeleken worden? Ik snap ook wel dat een bedrijf veel meer kwijt is en er ook nog veel in de tussenhandel gaat zitten, maar daar gaat dit artikel niet over.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters