‘Productiekosten amoled over 2 jaar op niveau LCD-displays’

Over twee jaar liggen de productiekosten voor amoled-schermen op hetzelfde niveau, of wellicht lager, dan die van LCD-schermen. Hierdoor krijgen ook goedkopere smartphones amoled-schermen.

Foto van Samsungtablet met Amoledscherm uitgelekt tabsaam
De Galaxy Tab S heeft een amoled-scherm

Amoled-schermen zijn nu nog vooral weggelegd voor de high end-smartphones. Niet voor lang, voorspelt DisplaySearch. De productiekosten zouden in de komende twee jaar lager komen te liggen. De site voorspelt dat er tegen die tijd meer goedkopere smartphones met dit schermtype worden uitgerust.

De kosten voor de productie van een amoled-scherm liggen nu 10 tot 20 procent hoger. Het prijsverschil tussen een vijf inch-amoled-scherm en een full HD-LCD-scherm zit nu op 16 procent, om maar een voorbeeld te noemen. Omdat de productie van amoled-schermen de komende twee jaar een lager foutenpercentage krijgt, zal een amoled-scherm naar verwachting over twee jaar zelfs goedkoper zijn.

Amoled-schermen zijn erg interessant voor smartphonefabrikanten. Ze zijn dunner en hebben een beter kleurencontrast dan LCD-schermen. “Tot voor kort waren er weinig doorbraken op het gebied van de productie van amoled-schermen”, stelt Jimmy Kim van DisplaySearch.

“Als de productiekosten voor amoled-schermen lager uit gaan vallen dan die van LCD-schermen, wat wij verwachten, leidt dat tot meer kansen voor de fabrikanten van amoled-schermen. LCD-schermen krijgen dan meer concurrentie en de consument meer keuzes.”

‘Productiekosten amoled over 2 jaar op niveau LCD-displays’ amoled 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters