Productiekosten van de iPhone SE zijn ongeveer 140 euro

De productiekosten van de iPhone SE met 16GB zijn ongeveer 140 euro en de 64GB kost ongeveer 150 euro om te produceren. Dit nieuwe model van Apple is ongeveer 50 euro goedkoper dan de iPhone 6S.

De iPhone SE is door onderzoeksbureau IHS uit elkaar gehaald en zij hadden een berekening gemaakt van de kosten voor de onderdelen en het in elkaar zetten van de telefoon. Andere kosten, zoals onderzoek, marketing en transport zijn niet onderzocht door IHS.

In de Nederlandse winkels is de 16GB iPhone SE te koop voor zo’n 489 euro en de 64GB versie is zo’n 589 euro.

iPhone SEiPhone SE zonder 3D Touch-scherm

Het duurste onderdeel in de iPhone 6S is het 3D Touch-scherm, dit toestel wordt verkocht voor zo’n 749 euro. Het 3D touch-scherm zit niet verwerkt in de SE, daarom zijn de productiekosten goedkoper. Het 4-inchscherm is ook goedkoper dan het 4-inchscherm van de iPhone 5S. Het scherm van de 5S werd in 2013 geproduceerd voor zo’n 41 dollar terwijl het SE scherm ongeveer 20 dollar kost. Apple gebruikt veel onderdelen van de 6S voor de SE, zoals de A9-processor. De winstmarge van de 6S ligt hoger dan de SE.

Marktaandeel van 0,1 procent

De verkoop van de iPhone SE in de eerste week was minder goed dan de verkoop van de iPhone 6 in de eerste week, dit blijkt het onderzoek van Localytics. In de eerste week had Apple voor de SE een marktaandeel van 0,1 procent behaald terwijl Apple voor de 6 en 6S Pus een marktaandeel behaalde van 1 procent. De 6S behaalde een marktaandeel van 3 procent in het eerste weekend dat het toestel verkocht werd.

iPhone SE

Simlockvrije SE

Apple is nu met een simlockvrije iPhone SE variant op de markt gekomen. Dit toestel is in de Verenigde staten uitverkocht als je de SE los wilt kopen. In Nederland en de Verenigde Staten is deze versie wel te koop via een provider. Als je dit toestel los wilt kopen dan moet je wachten tot eind april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters