'Productieproblemen Apple Watch: 2 tot 3 miljoen geproduceerde exemplaren per maand'

De productie van de Apple Watch zou minder snel gaan dan Apple wil. Dit komt omdat er problemen zijn rondom de productie van de trilmotors in de smartwatch en de fabricatie van het scherm.

De Apple Watch is er in meerdere varianten

Dit zegt Apple-analist Ming-Chi Kuo volgens 9to5Mac. De trilmotors in de Apple Watch regelen de vibraties die de smartwatch geeft. Deze worden gemaakt door AAC uit Hongkong. Er zouden wat problemen zijn rondom de productie van deze trilmotors, waardoor de totstandkoming van een Apple Watch langer duurt dan verwacht.

Daarbij komt ook nog eens kijken dat de productie van schermen voor het horloge ook niet zo snel gaat als gehoopt. Deze displays worden geproduceerd door LG Display. Hieraan zouden problemen met de levensduur en kleurenweergave van het scherm van de Apple Watch ten grondslag liggen. Kuo denkt dat Apple 2 tot 3 miljoen exemplaren van de Apple Watch per maand kan produceren.

Volgens Kuo zijn er in de aanloop naar de lancering op 24 april 2,3 miljoen exemplaren van de Apple Watch besteld. Verreweg het merendeel hiervan is de goedkoopste sportvariant, de Apple Watch Sport, die 399 of 349 euro kost. Het restant gaat vooral voor de duurdere Apple Watch. De Watch Edition, die vanaf 11 duizend euro van jou is, neemt nog geen 1 procent van de verkopen in.

De Apple Watch is nog niet in Nederland te koop. Waarschijnlijk duurt het nog een paar maanden voordat je de eerste smartwatch van Apple kunt kopen. Goedkoop is hij dus niet, aangezien de smartwatch minimaal 399 euro kost.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters