Proef met pinnen GSM succesvol verlopen

De NOS meldt dat de de proef in het Zuid-Hollandse Molenaarsgraaf, waarbij honderden klanten konden pinnen met hun GSM succesvol is verlopen.

Het lijkt nog toekomstmuziek, maar kijk er niet raar van op als het over 3 jaar de normaalste zaak van de wereld is, pinnen met je GSM. Afgelopen zomer konden honderden klanten meedoen aan een proef hiermee. Om aan de proef mee te kunnen doen hadden ze een telefoon, uitgerust met een NFC-Chip, gekregen waarmee ze de betalingen konden doen. Door de telefoon bij de kassa te houden kon deze contact maken met het betalingssysteem waarna de klant een pincode moest intoetsten op het pinapparaat. Hierna werd het te betalen bedrag van de klant zijn rekening afgeschreven. Als je statiegeld flessen inlevert wordt het te ontvangen bedrag op dezelfde manier meteen op je rekening bijgeschreven.

De proef is volgens de organisatoren, waaronder Rabobank, Schuitema en KPN, zeer succesvol verlopen. “Klanten blijken snel te wennen aan pinnen met hun mobieltje”, aldus Rover van Mierlo van Schuitema, het moederbedrijf van C1000.

Grootste probleem wat de organisatoren momenteel hebben, en wat een landelijke test tegenhoudt, is dat het gros van de telefoons niet zijn uitgerust met de benodigde chip. De verwachting is echter dat deze binnen 3 jaar in de meeste mobieltjes is ingebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters