Proef met pinnen GSM succesvol verlopen

De NOS meldt dat de de proef in het Zuid-Hollandse Molenaarsgraaf, waarbij honderden klanten konden pinnen met hun GSM succesvol is verlopen.

Het lijkt nog toekomstmuziek, maar kijk er niet raar van op als het over 3 jaar de normaalste zaak van de wereld is, pinnen met je GSM. Afgelopen zomer konden honderden klanten meedoen aan een proef hiermee. Om aan de proef mee te kunnen doen hadden ze een telefoon, uitgerust met een NFC-Chip, gekregen waarmee ze de betalingen konden doen. Door de telefoon bij de kassa te houden kon deze contact maken met het betalingssysteem waarna de klant een pincode moest intoetsten op het pinapparaat. Hierna werd het te betalen bedrag van de klant zijn rekening afgeschreven. Als je statiegeld flessen inlevert wordt het te ontvangen bedrag op dezelfde manier meteen op je rekening bijgeschreven.

De proef is volgens de organisatoren, waaronder Rabobank, Schuitema en KPN, zeer succesvol verlopen. “Klanten blijken snel te wennen aan pinnen met hun mobieltje”, aldus Rover van Mierlo van Schuitema, het moederbedrijf van C1000.

Grootste probleem wat de organisatoren momenteel hebben, en wat een landelijke test tegenhoudt, is dat het gros van de telefoons niet zijn uitgerust met de benodigde chip. De verwachting is echter dat deze binnen 3 jaar in de meeste mobieltjes is ingebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters