Prognose: 1 Miljard gsm`s zullen verkocht worden in 2007

Het onderzoeksbureau IC insights verwacht dat er dit jaar meer dan een Miljard telefoons verkocht zullen worden in de wereld. Dit is een absoluut record en ook al is de markt groei lager dan normaal, de verversing begint steeds grotere vormen aan te nemen.

Als we naar Nederland kijken als voorbeeld voor de telecom markt, dan kan je eigenlijk concluderen dat we in een nieuwe fase terechtkomen. De telecom markt is verzadigd want bijna iedereen heeft wel een mobieltje, je kan immers niet meer zonder! Hier is dan ook goed te zien dat de groei eruit is, maar daarvoor in de plaats komt een ander fenomeen wat de producent ook verheugd: verversing van je oude mobieltje. Producenten lanceren in no-time nieuwe mobieltjes, Sony Ericsson bijvoorbeeld wil er dit jaar 60 lanceren! Aangezien iedereen hip moet blijven en de telefoon een waar mode object is geworden, zal iedereen het nieuwste van het nieuwste willen en kosten nog moeite worden daarvoor gespaard.

In het jaar 2007 zal er wereldwijd voor het eerst meer dan één miljard mobiele telefoons worden verkocht. Dat is 10% meer dan in 2006. De winstmarge neemt zo’n 3% toe terwijl de gemiddelde toestelprijs met ongeveer 6% daalt. Grote winnaar lijkt Sony Ericsson, dat zo’n 40% meer toestellen zal verschepen. Ook Samsung zit in de lift, en zal naar verwachting zo’n 26% meer toestellen gaan verschepen.

Het marktaandeel van Sony Ericsson zal door de goede verkoopcijfers toenemen van 8% naar 10%. Ook Nokia en Samsung maken een vergelijkbare sprong vooruit. Motorola levert daarentegen flink in (van 22% naar 18%) terwijl ook LG iets inlevert. Van alle ongeveer 1,09 miljard mobiele telefoons komen er 400 miljoen (37%) uit de fabrieken van Nokia. De totale top vijf voor 2007 ziet er als volgt uit: Nokia (37%), Motorola (18%), Samsung (13%), Sony Ericsson (10%) en LG (6%).

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters