Foto’s en specificaties: dit is Google’s Project Ara prototype

Er is een prototype van Project Ara opgedoken, Google’s modulaire smartphone. De foto’s tonen een fascinerend toestel dat helaas nooit uitgebracht zal worden.

Project Ara

Google Project AraBegin september bevestigde Google helaas dat Project Ara gestopt is. De modulaire telefoon is jaren in ontwikkeling geweest. Het bleef begin dit jaar lang stil rondom het veelbelovende project, maar een indrukwekkende demonstratie tijdens Google I/O maakte duidelijk dat het project nog springlevend was. Des te zuurder was het dan ook toen bleek dat Google een einde aan Project Ara heeft gemaakt. De zoekgigant wil zich met zijn nieuwe hardware divisie gaan focussen op een serie producten voor een groot publiek, waaronder bijvoorbeeld de Pixel smartphones.

Prototype

Het was een klap voor de fans die hun hoop op het project hadden gevestigd na de tegenvallende verkopen van modulaire toestellen zoals de LG G5. Phandroid heeft een prototype bemachtigd, waardoor we een goed beeld krijgen van hoe het interessante toestel er uit zag. Volgens de techsite is het metalen geraamte van het prototype 152 x 74mm. Daarin past een 5.46-inch scherm, in dit geval een 1080p paneel. Met alle modules is het prototype 12.5mm dik, wat vergeleken met alle huidige vlaggenschepen zeer dik is.

Modules

Daar krijg je echter wel een systeem voor terug dat je zelf in kunt richten qua specificaties met behulp van modules. Op het prototype dat Phandroid heeft bemachtigd zit een 3450mAh batterij, 32GB aan opslaggeheugen en een 2.1MP camera. Ja dat lees je goed, slechts een 2.1MP camera. De modules kunnen bevestigd worden met kleine electromagneetjes. De Snapdragon 810 chipset, 3GB aan werkgeheugen en een 5MP selfiecamera kunnen niet verwisseld worden.

Google Project AraGoogle Project AraGoogle Project Ara

Phoneblocks

Dat is een van de grote redenen dat Project Ara uiteindelijk tegenviel: de meest belangrijke onderdelen van een smartphone kon je alsnog niet upgraden. Project Ara was gebaseerd op Phoneblocks, een modulair concept van een Nederlandse ontwerper en ontwikkelaar genaamd Dave Hakkens. Voor meer foto’s van het prototype kun je de onderstaande bron checken.

Bron: Phandroid

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters