‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’

Er zijn renders uitgelekt van de nieuwe smartwatch van Fitbit. Het slimme horloge zou de directe concurrentie met de Apple Watch moeten aangaan. Bij Fitbit heeft men de nieuwe producten Project Higgs genoemd.

Project Higgs

Project HiggsProject Higgs is zoals gezegd een van de nieuwe projecten Fitbit. Sinds de overname van Pebble wil de fitnesstrackerproducent ook de markt van smartwatches betreden. Die wordt nu nog volledig gedomineerd door Apples Apple Watch. Het nieuwe horloge beoogt smartwatchfunctionaliteit te combineren met fitnesstrackertechnologie van bijvoorbeeld de Blaze- en Charge-lijn.

Volgens een bron dichtbij het project zijn de renders representatief voor het uiteindelijke product. Dat betekent dat we nu al kunnen zien hoe de nieuwe smartwatch er uitziet. De afbeeldingen tonen drie kleuren: een zilverkleurige omranding met een donkerblauw bandje, een roze en gouden omranding met een blauwgrijs bandje en een donkerdere omranding met een zwart bandje. Er zitten twee knoppen aan de linkerkant van het horloge en één aan de rechterkant. De achterkant steekt wat uit, waarschijnlijk om beter hoogte te krijgen van je hartslag.

Groene of rode sensoren?

Qua functionaliteit vallen vooral de sensoren op. In het verleden heeft Fitbit net als vele anderen gebruikgemaakt van groene sensoren. Op de renders van Project Higgs zien we echter twee rode lampjes. Die zijn nauwkeuriger in het meten van onder meer de hartslag. Onder die twee rode lampjes zit bovendien een blauw stipje. Dat zou op infrarood kunnen duiden. Daarmee zou het slimme horloge ook de hoeveelheid zuurstof in het bloed kunnen meten.

Uiteraard krijgt Project Higgs ook de ‘gebruikelijke’ functies. Zo is hij waterdicht tot 50 meter diepte en heeft hij een GPS-sensor. Fitbit wil zijn nieuwe smartwatch later dit jaar uitbrengen. In Amerika kost hij naar verluidt 300 dollar.

Bron: Wareable

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters