Project Tango: Google’s Virtual Reality-wapen

Het geweldige van Google’s Project Tango is dat de tablet die aan je hoofd vastgebonden zit zijn camera gebruikt om jouw positie in de wereld om je heen te bepalen, het is eigenlijk Virtual Reality gecombineerd met Augmented Reality.

Google’s Project Tango

AR meubels in een kamer
AR meubels in een kamer

Er is een groot verschil tussen Project Tango en andere VR headsets. De Gear VR en Google Cardboard kunnen door middel van een gyroscoop en kompas de bewegingen van je hoofd meten maar niet waar je bent in vergelijking met de ruimte. De Rift en Vive kunnen dit wel, door middel van laser tracking en een camera. Deze techniek heet ‘outside-in’: tot en met vandaag is dit  het meest accurate systeem, maar hiervoor moet je deze trackers in de ruimte plaatsen waar je je in bevindt. Je blijft dus gelimiteerd tot die ruimte. Project Tango gaat nog een stapje verder, door al deze technieken in de tablet te verwerken kan je de tablet meenemen naar andere ruimtes, omdat de tablet niet aan een PC hoeft vast te zitten.

Augmented Reality

Zwevende hoofden in AR
Zwevende hoofden in AR

Met behulp van objectherkenning kan een AR-computer elementen toevoegen aan de realiteit, de toepassingen hiervan zijn eindeloos. Stel je voor, je loopt in de supermarkt met je Project Tango tablet op je hoofd, je hebt aangegeven dat je naar de pindakaas wilt. Door middel van AR wordt er een routebeschrijving aangegeven in de supermarkt, zodat je bij je eindbestemming, de pindakaas, aankomt. In de video hieronder zie je Project Tango aan het werk. Drie mensen staan in een ruimte met de tablets op hun hoofd, ze zien elkaar als zwevende hoofden, één van de mensen legt zijn hand op de schouder van de ander en ziet zijn hand in AR op de schouder van de ander liggen. Revolutionair!

Bron: The Verge.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters