Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone

Dit jaar zijn er behoorlijk wat mooie Android toestellen op de markt verschenen, maar het kan verstandig zijn om deze toch aan je voorbij te laten gaan. Binnenkort wordt Project Treble namelijk groots ingezet, waarmee Android gebruikers veel sneller nieuwe updates uitgerold kunnen krijgen. Om hiervan te profiteren, zul je echter moeten wachten op de toestellen van volgend jaar.

Android updates kunnen een eeuwigheid duren

Wanneer er een nieuwe iOS update is voor de iPhone wordt deze naar alle iPhones, die in aanmerking komen voor de update, min of meer op hetzelfde tijdstip uitgerold. Er zit in ieder geval geen maanden tussen, afhankelijk van het toestel. Android gebruikers weten dat dit niet voor hun toestellen niet geldt en dat het uiteindelijk ontvangen van de update behoorlijk lang kan duren.

Google komt binnenkort met Project Treble

Van chipmaker naar smartphonemaker naar mobiele provider

Dat heeft te maken met het feit dat verschillende partijen zich bemoeien met het proces, voordat je eindelijk de update kunt downloaden. Wanneer Google met een nieuwe Android versie komt, wordt deze eerst overgedragen aan chipmakers. Deze zorgen ervoor dat de chips de nieuwe software daadwerkelijk kunnen ondersteunen. Daarna is het de beurt aan de smartphonemakers, waarvan de meesten een eigen interface gooien over het Android systeem. Als laatste bekijken ook de mobiele providers de software, waarna jij eindelijk ermee aan de slag kunt.

Project Treble splits kern functionaliteit van de rest

Met een Google toestel heb je bijna meteen de nieuwe update. Maar voor gebruikers van andere toestellen kan het ontvangen van de update behoorlijk lang duren, afhankelijk van bijvoorbeeld van welke smartphonemaker je toestel is. Project Treble zou daar verandering in moeten brengen door de kern van het Android besturingssysteem te scheiden van het gedeelte waar smartphonemaker mee aan de slag gaan. Op deze manier kan de Android kern al meteen worden uitgerold naar gebruikers, terwijl bijvoorbeeld Samsung of LG later nog komen met de eigen aangepaste skin.

Android 8.0 Oreo

Nog een paar maanden wachten met nieuw Android toestel

Helaas werkt Project Treble nog niet met de huidige toestellen. Hoewel Google er al een tijdje mee bezig is, ondersteunen zelfs de Galaxy S8 telefoons en de recent gelanceerde OnePlus 5T het nieuwe systeem nog niet. Als je voortaan veel sneller updates wilt ontvangen is het daarom verstandiger om nog even te wachten met het kopen van een nieuw Android toestel. Verwacht wordt dat de nieuwe toestellen van volgend jaar wel meteen meedoen aan Project Treble.

Via: Trusted Reviews

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters