Samsung en Apple moeten oppassen: is dit de Nokia 8?

Eindelijk hebben we een goed beeld van hoe de Nokia 8 er waarschijnlijk uit gaat zien. Er is namelijk vermeend promotiemateriaal van het vlaggenschip opgedoken.

Nokia is helemaal terug!

Nokia is helemaal terug van weggeweest. Het Finse bedrijf mocht een tijdje geen smartphones meer maken door de overname van Microsoft. Nu is die periode voorbij, en is het merk helemaal terug. HMD Global gebruikt de licentie om nieuwe Android smartphones uit te brengen.

Nokia 6
De Nokia 6

Dit is echter geen BlackBerry-verhaal, want HMD Global is een Fins bedrijf dat grotendeels uit voormalig Nokia-werknemers bestaat. Het talent en de passie is dus nog steeds volop aanwezig. In feite is het merk ook nooit echt weggeweest: Nokia heeft wereldwijd een bijzonder sterke reputatie waar het merk nog jaren op kan teren.

Dit jaar maakte HMD Global langzamerhand een comeback met Nokia. De fabrikant introduceerde drie budget en mid-range modelletjes. Dan hebben we het over de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6. Mooie specificaties en een leuk prijsje, maar we kijken natuurlijk allemaal reikhalzend uit naar het eerste nieuwe vlaggenschip. Een high-end smartphone.

Kan Nokia zich anno 2017 nog bewijzen tussen de Apple iPhone 8, Samsung Galaxy S8 en de LG G6? Qua uiterlijk in ieder geval wel. Althans, daar lijkt het sterk op. Er is namelijk vermeend promotiemateriaal van de onaangekondigde smartphone gelekt.

HMD Global’s vlaggenschip: promotiemateriaal Nokia 8 duikt op

In de eerste afbeelding zien we de onder- en bovenkant van het toestel. Een USB-C connector en een 3.5mm headphone jack zijn duidelijk te zien. De tweede afbeelding is een stuk interessanter. Daarop staat het vermeende toestel namelijk aan.

HMD Global Nokia 8

De Nokia 8 lijkt een randloos scherm te hebben, net zoals de Samsung Galaxy S8. Het is lastig te zien, maar het scherm lijkt om de randen van het toestel heen te vouwen. Tegelijkertijd is het nog steeds echt een Nokia smartphone, met een distinctief ontwerp. Neem dit soort foto’s echter altijd met een korrel zout tot het toestel echt is onthuld.

Ook specificaties en prijskaartje opgedoken

Daarnaast zijn er ook wat specificaties opgedoken. Volgens een bron binnen de industrie krijgt het Nokia vlaggenschip een 2K 6-inch scherm. De Nokia 8 wordt naar verwachting aangedreven door de Snapdragon 835, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen.

Qua software kun je een vrij kale versie van Android verwachten. Goed nieuws dus! HMD Global liet eerder al weten dat het de voormalige Nexus-serie achterna wil gaan als het om software gaat. Oftewel: zo min mogelijk bloatware en snelle updates.

In China gaat de Nokia 8 naar verluidt 3188 Chinese yuan kosten, wat neerkomt op 440 euro. Dat zou zeker gezien de specificaties van het toestel een prachtige prijs zijn. Pin het bedrijf er echter niet op vast, want in Nederland wordt de Nokia 8 waarschijnlijk een tikkeltje duurder. Een ding kunnen we wel concluderen: Nokia is terug!

Bron: CNMO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Gerrit -

    Maar zijn dezelfde mensen als destijds bij Nokia toch…
    Mijn laatste Nokia was een N95.
    En daarna nog een Windows phone, maar die tel ik niet mee, mooi was die trouwens ook wel.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters