Protest tegen babystoeltje Fisher-Price met ingebouwde iPadhouder

Fisher-Price heeft in de VS een babystoeltje op de markt gebracht met een ingebouwde iPadhouder, waar de baby altijd naar ligt te kijken. De accessoire heeft onmiddellijk tot een golf van protest geleid.

Protest tegen maxicosi Fisher-Price met ingebouwde iPad 600

Ouders vinden dat Fisher-Price kinderen al van jongs af aan verpest door het te leren alleen maar naar een scherm te kijken, in plaats van naar de echte wereld. En als het scherm wordt weggenomen, zal het kind gaan krijsen.

Er is een hevige discussie op gang gekomen tussen voor- en tegenstanders van de babystoel met ingebouwde iPadhouder. Fisher-Price heeft de accessoire waar de iPad in bevestigd kan worden, voor tachtig dollar op de markt gebracht. De volledige benaming luidt ‘baby- tot dreumes-apptivity set voor de iPad (r)’.

De Los Angeles Times maakt melding van een petitie, die tegenstanders zijn begonnen om Fisher-Price ertoe te bewegen om dit product weer van de markt te halen. ”Omdat schermen hypnotiserend werken en baby’s vastgebonden en ‘veilig’ vast zitten, moedigt dit de ouders aan om hun baby alleen te laten met een iPad. En om het nog erger te maken, beweert Fisher-Price dit als een educatieve accessoire voor baby’s.”

De slogan waarmee de tegenbeweging de aanval inzet op de Apptivity-set, luidt op z’n Amerikaans: ‘children need laps, not apps.’ Vrij vertaald: neem kinderen op schoot, en geef ze geen apps.

Fisher-Price verdedigt zich zwakjes door te melden dat de Apptivity Seat een ‘niche product is dat alleen online is te krijgen’. En ‘wij wisten dat het product niet voor iedereen is’. Fisher-Price meldt erbij dat er een dozijn soortgelijke stoeltjes zijn uitgebracht, en vond deze Apptivity Seat een lejuke aanvulling voor ouders die hun baby met een iPad willen laten spelen.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters