Protest tegen babystoeltje Fisher-Price met ingebouwde iPadhouder

Fisher-Price heeft in de VS een babystoeltje op de markt gebracht met een ingebouwde iPadhouder, waar de baby altijd naar ligt te kijken. De accessoire heeft onmiddellijk tot een golf van protest geleid.

Protest tegen maxicosi Fisher-Price met ingebouwde iPad 600

Ouders vinden dat Fisher-Price kinderen al van jongs af aan verpest door het te leren alleen maar naar een scherm te kijken, in plaats van naar de echte wereld. En als het scherm wordt weggenomen, zal het kind gaan krijsen.

Er is een hevige discussie op gang gekomen tussen voor- en tegenstanders van de babystoel met ingebouwde iPadhouder. Fisher-Price heeft de accessoire waar de iPad in bevestigd kan worden, voor tachtig dollar op de markt gebracht. De volledige benaming luidt ‘baby- tot dreumes-apptivity set voor de iPad (r)’.

De Los Angeles Times maakt melding van een petitie, die tegenstanders zijn begonnen om Fisher-Price ertoe te bewegen om dit product weer van de markt te halen. ”Omdat schermen hypnotiserend werken en baby’s vastgebonden en ‘veilig’ vast zitten, moedigt dit de ouders aan om hun baby alleen te laten met een iPad. En om het nog erger te maken, beweert Fisher-Price dit als een educatieve accessoire voor baby’s.”

De slogan waarmee de tegenbeweging de aanval inzet op de Apptivity-set, luidt op z’n Amerikaans: ‘children need laps, not apps.’ Vrij vertaald: neem kinderen op schoot, en geef ze geen apps.

Fisher-Price verdedigt zich zwakjes door te melden dat de Apptivity Seat een ‘niche product is dat alleen online is te krijgen’. En ‘wij wisten dat het product niet voor iedereen is’. Fisher-Price meldt erbij dat er een dozijn soortgelijke stoeltjes zijn uitgebracht, en vond deze Apptivity Seat een lejuke aanvulling voor ouders die hun baby met een iPad willen laten spelen.

Bron: CNET

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters