Provider AT&T lekt 114.000 e-mailadressen van iPad-gebruikers

De Amerikaanse provider AT&T had in haar registratie-website voor de Apple iPad een gat zitten waardoor mensen simkaart-nummers van de iPad 3G konden bekijken waaraan e-mailadressen gekoppeld zijn van de gebruikers. Zo zijn e-mailadressen van hoge geplaatste Amerikanen uitgelekt op het internet.

Apple iPad 3G

De Amerikaanse provider AT&T heeft een grote blunder begaan met haar activatie-website voor de iPad 3G. In de website zat namelijk een beveiligingsfout waardoor het simnummer van de iPad 3G openbaar was en deze zelfs kon worden aangepast naar een ander nummer waaraan het e-mailadres van de gebruiker aan gekoppeld was. Hackers hadden voor het lek een script gemaakt om alle simnummers te ontdekken en de daaraan gekoppelde e-mailadressen. Een gedeelte van die lijst is online geplaatst en onder de gebruikers zaten een paar hoog geplaatste militairen, journalisten en regeringsambtenaren.

De provider heeft het lek inmiddels toegegeven en aangegeven dat het gelijk gedicht is. Volgens de provider zijn er 114.000 duizend e-mailadressen gelekt van zowel zakelijke gebruikers als consumenten. Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters