Provider AT&T lekt 114.000 e-mailadressen van iPad-gebruikers

De Amerikaanse provider AT&T had in haar registratie-website voor de Apple iPad een gat zitten waardoor mensen simkaart-nummers van de iPad 3G konden bekijken waaraan e-mailadressen gekoppeld zijn van de gebruikers. Zo zijn e-mailadressen van hoge geplaatste Amerikanen uitgelekt op het internet.

Apple iPad 3G

De Amerikaanse provider AT&T heeft een grote blunder begaan met haar activatie-website voor de iPad 3G. In de website zat namelijk een beveiligingsfout waardoor het simnummer van de iPad 3G openbaar was en deze zelfs kon worden aangepast naar een ander nummer waaraan het e-mailadres van de gebruiker aan gekoppeld was. Hackers hadden voor het lek een script gemaakt om alle simnummers te ontdekken en de daaraan gekoppelde e-mailadressen. Een gedeelte van die lijst is online geplaatst en onder de gebruikers zaten een paar hoog geplaatste militairen, journalisten en regeringsambtenaren.

De provider heeft het lek inmiddels toegegeven en aangegeven dat het gelijk gedicht is. Volgens de provider zijn er 114.000 duizend e-mailadressen gelekt van zowel zakelijke gebruikers als consumenten. Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters