Provider AT&T lekt 114.000 e-mailadressen van iPad-gebruikers

De Amerikaanse provider AT&T had in haar registratie-website voor de Apple iPad een gat zitten waardoor mensen simkaart-nummers van de iPad 3G konden bekijken waaraan e-mailadressen gekoppeld zijn van de gebruikers. Zo zijn e-mailadressen van hoge geplaatste Amerikanen uitgelekt op het internet.

Apple iPad 3G

De Amerikaanse provider AT&T heeft een grote blunder begaan met haar activatie-website voor de iPad 3G. In de website zat namelijk een beveiligingsfout waardoor het simnummer van de iPad 3G openbaar was en deze zelfs kon worden aangepast naar een ander nummer waaraan het e-mailadres van de gebruiker aan gekoppeld was. Hackers hadden voor het lek een script gemaakt om alle simnummers te ontdekken en de daaraan gekoppelde e-mailadressen. Een gedeelte van die lijst is online geplaatst en onder de gebruikers zaten een paar hoog geplaatste militairen, journalisten en regeringsambtenaren.

De provider heeft het lek inmiddels toegegeven en aangegeven dat het gelijk gedicht is. Volgens de provider zijn er 114.000 duizend e-mailadressen gelekt van zowel zakelijke gebruikers als consumenten. Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters