'Provider KPN wil quad play diensten gaan aanbieden'

Provider KPN heeft tijdens het bekendmaken van haar cijfers laten weten dat het bedrijf quad play diensten wil gaan aanbieden. De provider kan als tweede provider zowel televisie, als vaste telefonie, internet en mobiele diensten in een totaalpakket aanbieden.

In de toelichting van de financiële cijfers is te vinden (PDF) dat KPN een paar nieuwe trends ziet waarop het bedrijf eventueel op kan inspelen. Een van deze trends is naast triple play ook quad play. Consumenten willen volgens KPN één bundel voor al hun diensten. Momenteel wordt alleen nog televisie, internet en vaste telefonie in een bundel aangeboden door de provider. KPN laat aan All About Phones weten dat het bedrijf momenteel niets aan te kondigen heeft over eventuele quad play-abonnementen.

Provider T-Mobile is de eerste telco in Nederland die quad play diensten aanbiedt aan haar klanten. Via de website van T-Mobile kunnen consumenten één abonnement afsluiten voor zowel vast internet, televisie, vaste telefonie als een mobiel abonnement. De klant krijgt hierdoor één factuur voorgeschoteld voor allevier de diensten. Provider Vodafone kon nog niet zeggen of het eveneens met quad play proposities zal gaan komen in de toekomst.

KPN liet wel weten dat het aantal klanten van haar mobiele diensten is afgenomen. Desondanks is het gemiddelde bedrag dat klanten aan de provider betalen gestegen naar 24 euro. De provider overweegt dan ook om de prijs van abonnementen eventueel te verlagen, aldus Tweakers.net. De provider heeft de wijziging niet daadwerkelijk uitgesproken maar de provider zegt wel ruimte te hebben om eventueel een prijsverlaging door te voeren.

De cijfers van KPN waren het laatste kwartaal van 2011 niet rooskleurig. De omzet in het vierde kwartaal daalde op jaarbasis met 0,4 procent tot 3,38 miljard euro. Over heel 2011 daalde de omzet met 1,8 procent tot 13,4 miljard euro. Het operationeel resultaat daalde in het laatste kwartaal van 2011 met 3,2 procent tot 1,3 miljard euro, aldus de provider. KPN is ook niet positief gestemd over de toekomst en gaat onder meer nieuwe diensten en prijswijzigingen introduceren om weer klanten te lokken.

KPN quad play 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters