Providers bereiden zich voor op huldiging Obama

Verwacht wordt dat er veel bezoekers op de huldiging van Obama afkomen vandaag, dinsdag 20 januari. De providers zijn al maanden bezig met het voorbereiden daarop, door allemaal maatregelen te treffen die de capaciteit van de telefoonnetwerken uitbreidt. Toch kunnen op een gegeven moment de netwerken overbelast raken, waardoor er geen bereik meer zal zijn tijdens de huldiging van Obama in Washington.

De providers zijn al maandenlang bezig met het uitbreiden van de capaciteit van hun telefoonnetwerken, omdat er een enorm aantal bezoekers wordt verwacht tijdens de huldiging. Volgens de Washington Post zijn er mobiele zendmasten neergezet en zijn er extra kanalen in gebruik genomen, waardoor de dekking van het netwerk in gebouwen is verbeterd en de capaciteit is vergroot. Volgens verschillende deskundigen zal dit echter niet genoeg zijn en zal er op een gegeven moment sprake zijn van een overbelast netwerk.

Afgelopen zondag, 18 januari, is er een concert gegeven bij het Lincoln Memorial als aanloop op de huldiging van Obama. Hierbij waren 400.000 bezoekers aanwezig die allemaal druk in de weer waren met hun mobiele telefoons tijdens het concert. Alle telefoongesprekken, sms’jes, foto’s en video’s zorgden er echter samen niet voor dat de telefoonnetwerken overbelast werden.

Tijdens de huldiging van Obama verwacht Washington nog veel meer bezoekers, en ook deze bezoekers zullen weer druk aan de gang gaan met hun mobiele telefoons. Op zondag ging het nog allemaal goed, maar op dinsdag is de verwachting dat de netwerken het niet gaan trekken. De telecombedrijven hebben de bezoekers dan ook gevraagd zo veel mogelijk te wachten met bellen, het versturen van sms’jes, video’s en foto’s tot na het concert. Bellen zal de meeste problemen op gaan leveren voor het netwerk, daarom wordt aangeraden om vooral sms’jes te versturen in plaats van te bellen.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters