Providers delen netwerk bij een grote storing

Minister Kamp van Economische Zaken heeft bekend gemaakt dat de drie grote Nederlandse providers elkaar gaan helpen tijdens een grote storing. Klanten kunnen dan tijdelijk gebruik maken van het netwerk van een concurrent.

Telefoonmast

De Minister heeft het nieuws vandaag vrijgegeven. Ondanks dat de drie grote providers met hun eigen netwerk een overeenkomst hebben gesloten voor het delen van hun netwerk tijdens een storing, zitten er ook nog een aantal haken en ogen aan de overeenkomst. Zo zal een concurrent pas haar netwerk gaan openstellen zodra meer dan een half miljoen mensen last hebben van een storing in een gebied. Ook dient de storing minimaal drie dagen te duren alvorens een netwerk van een concurrent tijdelijk wordt opengesteld.

De drie providers zullen alleen bellen en sms’en faciliteren tijdens een storing van een concurrent. Mobiel internet zal uitgeschakeld zijn zodra een toestel nationaal aan het roamen is. Wel geeft de minister aan dat het met de providers nog om tafel gaat om ook data op te vangen op termijn De drie operators, T-Mobile, Vodafone en KPN, zullen aankomende zomer het nationaal roamen gaan testen in Nederland. De bedoeling is dat eind 2013 het vangnet operationeel wordt voor de klanten van de drie providers.

‘Nederland is één van de weinige landen met een dergelijke voorziening,’ aldus minister Kamp. ‘Ik ben blij dat de aanbieders van mobiele telefonie deze afspraken hebben gemaakt waardoor consumenten bij een langdurige storing kunnen blijven bellen en sms’en.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters