Providers en fabrikanten ondertekenen Boefproof-actieplan

BoefproofROTTERDAM – Nederlanders zouden hun mobiele apparaten en data beter moeten gaan beveiligen. Dat vindt Ard van der Steur, minister van Veiligheid en Justitie. Hij ondertekende samen met dertien partijen uit de telecom- en ICT-sector het Boefproof-convenant: een actieplan om diefstal van mobiele apparatuur en misbruik van mobiele data terug te dringen. “Nederlanders moeten hun data en apparaten beter beveiligen”, vindt de minister.

Boefproof

Volgens Van der Steur moeten meer Nederlandse consumenten hun apparaten Boefproof maken. Dat wil zeggen dat je je smartphone, tablet of laptop op afstand onbruikbaar kan maken. Zo hebben de dieven er niets meer aan en zijn je gegevens ook veilig. Nu heeft nog slechts een op de vijf Nederlanders een of meerdere van zijn apparaten goed beveiligd.

In het actieplan belooft het ministerie tips om diefstal te voorkomen breed te gaan verspreiden. Dat doet het onder anderen via social media en via reclameborden. Zo moet het gebruik van veiligheidsmogelijkheden extra gestimuleerd worden. Het is de bedoeling dat dusdanig veel mensen hun apparaat Boefproof gaan maken, zodat het dieven niet meer aantrekkelijk is om deze te stelen. Waarom zou je immers iets jatten als je er toch niets aan hebt en het niet kunt doorverkopen?

Vorige Boefproof-campagne in 2014

De overheid hield al in 2014 een campagne om smartphones Boefproof te krijgen. Sindsdien is het aantal gestolen smartphones met 30 procent gedaald. “Onze vorige Boefproof-campagnes zijn een fantastisch voorbeeld van samenwerking. Naar aanleiding van dit succes voegen wij dit jaar ook tablets en laptops toe aan deze campagne”, aldus Van der Steur.

Toch blijkt uit onderzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie dat een groot deel van de Nederlanders nog niet veel weet over Boefproof. Zo geeft 43,1 procent van de Nederlanders aan dat zij niet weten dat zij hun apparaten zo kunnen instellen, dat zij die bij diefstal onbruikbaar kunnen maken. Daarbij komt nog dat 40,1 procent van de Nederlanders wel van de functie afweet. Deze groep geeft echter aan niet te weten hoe je een mobiel apparaat Boefproof maakt.

Bedrijven

Naast de minister van Veiligheid en Justitie hebben ook verschillende providers en hardwarefabrikanten het plan ondertekend. Onder hen zijn onder meer Apple, Microsoft, Samsung, Huawei, KPN, T-Mobile en Vodafone. Zij gaan de mogelijkheid om apparaten Boefproof te maken nadrukkelijker bij hun klanten onder de aandacht brengen. Sim Only-provider Simyo doet dit op zijn blog al met een uitgebreid artikel waarin tips staan hoe je een telefoon beter beveiligt en wat je kunt doen als je telefoon is gestolen.

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters