'Providers gaan hogere kosten voor mobiele telefonie berekenen'

De algemeen directeur van T-Mobile waarschuwt dat de nationale tarieven van mobiele telefonie in Nederland omhoog kunnen gaan. Omdat door Europese regels de telco’s elkaar minder kosten kunnen berekenen voor het gebruik van elkaars netwerk, moeten providers op ander punten meer gaan verdienen. Ook All About Phones waarschuwde al eerder dat bellen duurder zou worden.

Kroes

Bart Weijermars, algemeen directeur van T-Mobile Nederland: ”Als de Europese Commissie, zoals eurocommissaris Kroes nu voorstelt, besluit dat de tarieven die telecomaanbieders elkaar rekenen voor het afwikkelen van gesprekken verder omlaag moeten, dan zullen we dat elders moeten gaan compenseren. Dit botte ingrijpen in de prijzen zorgt ervoor dat nationale tarieven omhooggaan. Er is gewoon geen andere mogelijkheid.”

Volgens T-Mobile zal de tariefverlaging van bellen in en naar het buitenland ervoor zorgen dat bellen binnen Nederland op termijn duurder gaat worden, omdat de providers het geld dat ze aan de ene kant mislopen aan de andere kant weer moeten terugverdienen. De Nederlandse consument zou dus aan de ene kant winnen doordat bellen in het buitenland goedkoper wordt maar aan de andere kant flink meer gaan betalen doordat bellen binnen in Nederland duurder wordt op deze manier. ”Voor de meeste mensen gaat het maar om een klein deel van de kosten die ze maken tijdens de vakantie. Zij hebben liever lage nationale tarieven”, aldus Weijermars.

Om winstgevend te blijven heeft T-Mobile subsidies op prepaid-telefoons verlaagd en gaat het weer aansluitkosten bij nieuwe abonnementen in rekening brengen. Ook andere providers zijn begonnen met het verhogen van prijzen op deze manier, maar of dit in de toekomst genoeg is om winstgevend te blijven is nog de vraag.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. wakker -

    Terecht dat nationaal bellen dan duurder wordt. Ik zou bijgod niet weten waarom mensen die internationaal bellen of data gebruiken, fantasieprijzen zouden moeten betalen die niets met de werkelijke kosten te maken hebben. Hiermee subsidieren ze de nationale tarieven die kennelijk onder de kostprijs liggen.

    Ik geloof hier overigens geen bal van, maar we zullen zien. Op de nationale markt werkt tenminste de konkurrentie, aangezien de consument hier direkter ziet wie duur en wie goedkoop is.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters