Providers nemen elkaars telefoonverkeer over bij grote storing

Bij een grote storing bij je provider kun je voortaan blijven bellen en sms’en. Providers kunnen voortaan telefoonverkeer van elkaar overnemen bij grote storingen. Providers KPN, T-Mobile en Vodafone doen hier aan mee.

telefoonmast

Dit laat de Rijksoverheid weten. De noodvoorziening is uniek. Het is het gevolg van een grote storing bij Vodafone in 2012, toen plotseling heel veel mensen niet meer bereikbaar waren. Dit moet in de toekomst worden opgevangen door andere providers.

Hier zijn geen extra kosten voor de consument aan verbonden. De noodvoorziening wordt ingeschakeld als een storing naar verwachting langer duurt dan drie dagen en er daardoor een half miljoen mensen onbereikbaar zijn. Datakosten worden echter niet overgenomen. De investering hiervoor zou voor providers te hoog zijn.

“Nederland heeft één van de meest betrouwbare infrastructuren voor mobiele telefonie, met volop keuzevrijheid voor consumenten en zakelijke klanten. Als er onverwachts een grote storing optreedt dan rekenen mensen er op dat ze toch bereikbaar blijven voor hun familie, vrienden of relaties”, vertelt minister Henk Kamp van Economische Zaken.

“Complimenten aan de drie providers voor het feit dat ze dit voor hun miljoenen klanten nu mogelijk maken. Ook voor de Nederlandse economie is het van groot belang dat mensen en bedrijven bereikbaar blijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters