Providers nemen elkaars telefoonverkeer over bij grote storing

Bij een grote storing bij je provider kun je voortaan blijven bellen en sms’en. Providers kunnen voortaan telefoonverkeer van elkaar overnemen bij grote storingen. Providers KPN, T-Mobile en Vodafone doen hier aan mee.

telefoonmast

Dit laat de Rijksoverheid weten. De noodvoorziening is uniek. Het is het gevolg van een grote storing bij Vodafone in 2012, toen plotseling heel veel mensen niet meer bereikbaar waren. Dit moet in de toekomst worden opgevangen door andere providers.

Hier zijn geen extra kosten voor de consument aan verbonden. De noodvoorziening wordt ingeschakeld als een storing naar verwachting langer duurt dan drie dagen en er daardoor een half miljoen mensen onbereikbaar zijn. Datakosten worden echter niet overgenomen. De investering hiervoor zou voor providers te hoog zijn.

“Nederland heeft één van de meest betrouwbare infrastructuren voor mobiele telefonie, met volop keuzevrijheid voor consumenten en zakelijke klanten. Als er onverwachts een grote storing optreedt dan rekenen mensen er op dat ze toch bereikbaar blijven voor hun familie, vrienden of relaties”, vertelt minister Henk Kamp van Economische Zaken.

“Complimenten aan de drie providers voor het feit dat ze dit voor hun miljoenen klanten nu mogelijk maken. Ook voor de Nederlandse economie is het van groot belang dat mensen en bedrijven bereikbaar blijven.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters