Providers sturen vanaf 2013 een sms'jes om hoge datakosten te voorkomen

Providers hebben met het ministerie van EL&I afgesproken dat ze klanten beter gaan informeren als hun databundel op is. De providers zullen vanaf 2013 standaard een sms’je sturen als het einde van de datatundel nadert.

Minister Verhagen

Volgens het ministerie hebben providers Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2 afgesproken om deze maatregel vanaf 1 januari 2013 te gaan hanteren. Minister Verhagen wil klanten beter beschermen tegen hoge rekeningen en overwachte kosten voor het mobiele dataverkeer bij consumenten is de minister een doorn in het oog. De minister is dan ook met de providers in overleg getreden om tot een oplossing te komen en dit waarschuwingssysteem is een eerste stap.

‘Dat helpt te voorkomen dat consumenten opeens een torenhoge rekening moeten betalen,’ zegt Verhagen. ‘Geen onaangename verrassingen meer omdat klanten zich er niet van bewust zijn dat ze meer MB’s gebruiken dan ze dachten.’ Veel providers versturen nu al een sms als de databundel bijna verbruikt is. Ondermeer KPN, Vodafone en T-Mobile laten middels sms weten als de databundel bijna op is en sturen nogmaals een sms als de bundel daadwerkelijk op is.

Ook nieuw is dat vanaf 1 oktober 2012 klanten standaard worden geïnformeerd over welk data-abonnement of databundel het beste past bij hun internetgebruik. Onduidelijk is nog hoe dit er in de praktijk zal gaan uitzien. Het persbericht blijft hier vaag over.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters