Providers sturen vanaf 2013 een sms'jes om hoge datakosten te voorkomen

Providers hebben met het ministerie van EL&I afgesproken dat ze klanten beter gaan informeren als hun databundel op is. De providers zullen vanaf 2013 standaard een sms’je sturen als het einde van de datatundel nadert.

Minister Verhagen

Volgens het ministerie hebben providers Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2 afgesproken om deze maatregel vanaf 1 januari 2013 te gaan hanteren. Minister Verhagen wil klanten beter beschermen tegen hoge rekeningen en overwachte kosten voor het mobiele dataverkeer bij consumenten is de minister een doorn in het oog. De minister is dan ook met de providers in overleg getreden om tot een oplossing te komen en dit waarschuwingssysteem is een eerste stap.

‘Dat helpt te voorkomen dat consumenten opeens een torenhoge rekening moeten betalen,’ zegt Verhagen. ‘Geen onaangename verrassingen meer omdat klanten zich er niet van bewust zijn dat ze meer MB’s gebruiken dan ze dachten.’ Veel providers versturen nu al een sms als de databundel bijna verbruikt is. Ondermeer KPN, Vodafone en T-Mobile laten middels sms weten als de databundel bijna op is en sturen nogmaals een sms als de bundel daadwerkelijk op is.

Ook nieuw is dat vanaf 1 oktober 2012 klanten standaard worden geïnformeerd over welk data-abonnement of databundel het beste past bij hun internetgebruik. Onduidelijk is nog hoe dit er in de praktijk zal gaan uitzien. Het persbericht blijft hier vaag over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. steve-vanm -

    Maar dat doen providers toch nu ook al? Bij Vodafone krijg je op 75 en op 100% een sms dat je door je databundel heen bent. Bij Kpn/Hi volgens mij op 90%.

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters