Providers verwachten groei nieuwjaars-sms'jes

Zoals altijd verwachten de providers in ons land rond de jaarwisseling weer een piek als het gaat om het verwerken van sms’jes. Om te zorgen dat het netwerk wat gespaard blijft, worden de berichten verwijderd als ze na 72 uur nog niet bezorgd zijn. Ook het weer zou dit jaar wat kunnen helpen.

Tijdens de jaarwisseling worden er traditioneel miljoenen sms’jes verstuurd. Vooral rond 12 uur gaat het hard en dit jaar verwachten de providers weer een flinke stijging in het aantal berichten. Vodafone kreeg vorig jaar 22,1 miljoen berichten te verwerken tijdens de jaarwisseling, bij KPN waren dat er zelfs 23,5 miljoen. Beide providers verwachten een stijging van enkele miljoenen dit jaar en hebben alvast gewaarschuwd dat zo’n sms wel eens flinke vertraging kan oplopen of zelfs helemaal niet bezorgd wordt.

“Als de computers die het versturen regelen overbelast raken, komen de sms’jes in een buffer terecht. Zodra het minder druk wordt, biedt de computer de sms’jes in de buffer om de zoveel tijd opnieuw aan”, aldus een woordvoerder van één van de telco’s. Daarom kunnen de sms’jes al wat vertraagd worden, maar in het geval dat de ontvanger zijn telefoon niet aan heeft staan op de momenten dat de berichten aangeboden worden, kan het wel eens zijn dat de sms helemaal niet aankomt. Als een sms’je namelijk meer dan 72 uur in de buffer hangt, dan wordt het verwijderd om het netwerk niet onnodig te belasten. “Er zijn veel telefoons die al jaren ergens in een kast liggen, het zou onze systemen onnodig belasten als we de sms’jes aan zulke telefoons blijven aanbieden,” zo legt een zegsman van Vodafone uit.

T-Mobile legt uit dat er tijdens de jaarwisseling steeds meer ge-sms’t wordt omdat het een stuk makkelijker is om een sms’je te sturen dan om tussen al het lawaai en gefeest rond de jaarwisseling te gaan bellen. Volgens de provider is dat echter ook deels afhankelijk van het weer, omdat mensen met slecht weer vaak binnen blijven en daar eerder bellen dan buiten. Aangezien het tijdens de jaarwisseling guur weer wordt volgens het KNMI, zou dat dus de sms-boom nog een beetje in toom kunnen houden.

Vuurwerkcollage

 

Bron: Nu.nl

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters