Providers willen dat BlackBerry minder geld gaat vragen voor haar services

Amerikaanse providers zijn met RIM in conclaaf gegaan over de tarieven die RIM consumenten doorberekent voor het gebruik van haar services. De providers willen dit tarief met een kwart naar beneden laten bijstellen.

BlackBerry Curve 9320

BlackBerry is de enige fabrikant die consumenten extra geld rekent voor het gebruik van haar diensten. Als je een BlackBerry-abonnement neemt, dan dien je in Nederland veelal nog 10 euro extra per maand te betalen voor BlackBerry-internet zodat je gebruik kunt maken van BlackBerry Messenger en e-mail. Tot nog toe was dit altijd een interessante melkkoe voor RIM. Ook voor de providers was het aardig, omdat die een percentage van dit extra bedrag kregen.

Maar nu het wat slechter gaat met de BlackBerry-producent lijkt het erop dat providers van mening zijn dat deze extra kosten niet meer te verantwoorden zijn richting consumenten, zo meldt Bloomberg. De Amerikaanse providers zijn met RIM in gesprek gegaan om deze kosten met ongeveer een kwart naar beneden te krijgen. Voor RIM kan deze ontwikkeling niet op een slechter moment komen, aangezien de fabrikant het geld hard nodig heeft om het komend half jaar te overleven. In totaal verdient de fabrikant 4,0 miljard dollar per jaar met deze diensten en lijkt het vooralsnog niet van plan te zijn om hiervan afstand te doen.

Onduidelijk is nog wat het standpunt van RIM in deze onderhandelingen zal zijn, maar de kans is groot dat de fabrikant zijn huid duur wil verkopen. Onduidelijk is of dergelijke gesprekken ook met de Nederlandse providers gevoerd worden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters