'Providers zetten Apple's plannen voor een soft sim in de ijskast'

Apple speelt met het idee om haar telefoons een ingebouwde simkaart mee te geven die niet verwisseld kan worden. Deze simkaart zou dan vervolgens aan elke provider gekoppeld kunnen worden. Providers lijken zich echter niet in de plannen van Apple te kunnen vinden en dreigen met het intrekken van kortingen voor Apple’s iPhone.

simkaarten

Producent Apple lijkt ook een revolutie te willen ontketenen als het gaat om de simkaarten die telco’s gebruiken voor haar telefoons. De Amerikaanse producent wil een enkele simkaart inbouwen, genaamd een soft sim, in haar telefoons die niet verwijderd kan worden. Middels de software die ingebouwd zou gaan worden in het iOS-systeem van Apple zouden consumenten vervolgens gemakkelijker van provider kunnen wisselen door een uniek ID op te geven van de provider die correspondeert met het abonnement van de consument. Apple wil met deze nieuwe stap de macht van operators nog verder inperken en dit terwijl de producent al een flink aantal regels hanteert richting providers over de verkoop van haar iPhone-smartphone.

Providers lijken echter niet gedient van deze nieuwe stappen en waarschuwen de fabrikant voor de mogelijke gevolgen. Providers lijken des duivels te zijn over de plannen van Apple en ze lijken dan ook van plan om geen kortingen meer te verlenen in combinatie met een abonnement over een iPhone. Providers zijn van mening dat ze het contact met de klant zo verliezen en nagenoeg buitenspel worden gezet door de Amerikanen. Analisten gokken dat de verkoop van iPhones wel eens zou kunnen dalen met niet minder dan 12 procent door deze plannen van Apple. Providers zouden dan geen gratis iPhones meer willen verstrekken waardoor consumenten een flinke hoeveel aan geld moeten afstaan om met het apparaat te mogen bellen. Onder de tegenstribbelende providers zit ook Vodafone die vanaf 29 november het toestel ook in Nederland zal gaan leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Joost -

    Apple heeft de OpCo's al een hoop geld gekost door eenzijdig de microsim door te duwen. Gaan ze dat trucje nu nog een keer uithalen wordt de iPhone weer wat het ooit geweest is; een ding voor de enthousiasteling die niet bang is capriolen te moeten uithalen om het ding aan het werken te krijgen op zijn netwerk, in plaats van het hebbeding dat het nu is. Apple is toch wel slimmer dan dat, zou je denken…

  2. androidfan -

    Als Apple zo doorgaat worden ze minder populair en moeten tenslotte het onderspit delven.. Hou niet van een club die de consument zo in de tang heeft en wil controleren. Ik ben blij dat ik geen Iphone heb genomen maar toch voor een Android toestel ben gegaan. Hier zal ook wel wat aan mankeren maar je kan er ook veel meer mee…

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters