Proview is uit op regeling met Apple over merknaam iPad

Het bijna failliete Chinese bedrijf Proview is uit op een regeling met Apple over het gebruik van de merknaam iPad in China. Momenteel is er een onduidelijke situatie, waarbij in sommige steden en provincies de tablet van Apple uit winkels is verwijderd terwijl Apple claimt wel degelijk de rechten op de merknaam te hebben.

Proview IPAD

Proview wil nu geld zien van Apple voor het ‘schenden’ van de rechten op de merknaam iPad, die door het bedrijf werd gebruikt voor een monitor. Aan de vooravond van een rechtszaak in Sjanghai wil Proview nu praten met Apple. In sommige eerdere rechtszaken elders in China trok Proview aan het langste eind.

Maar de advocaten van Proview zijn nu kennelijk uit op een regeling. ”Wij bereiden ons voor op onderhandelingen”, meldde een van de advocaten van Proview tegen persbureau AFP. ”De rechtszaken vinden doorgang, totdat we tot overeenstemming komen.”

Apple is echter niet van plan om toe te geven. In rechtszaken heeft het bedrijf bewijzen laten zien van een overeenkomst die al drie jaar geleden met Proview is afgesloten. In die overeenkomst geeft Proview niet alleen de merknaam iPad aan Apple, maar belooft het bedrijf ook af te zien van rechtzaken over die merknaam.

Proview hield eerder vol dat deze overeenkomst met de verkeerde afdeling van het bedrijf was gesloten, maar het is de vraag of hogere Chinese rechters dit standpunt delen.

Bron: All Things Digital

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters