Proview klaagt Apple nu in VS aan over merknaam iPad

Het Chinese bedrijf Proview heeft een belangrijke rechtszaak over een verkoopverbod van de iPad van Apple verloren. De rechtbank in Sjanghai wees de claim van Proview af. Nu heeft Proview Apple aangeklaagd bij een Amerikaanse rechtbank.

Apple iPad 2

Proview, een bijna failliete fabrikant van monitoren, heeft eerder aangekondigd dat het bedrijf met Apple om tafel wil gaan zitten om een financiele regeling te treffen voor het gebruik van de naam iPad die Proview inderdaad eerder dan Apple heeft geregistreerd. Maar Apple stelt zich op het standpunt dat de merknaam voor de tablet eerlijk is gekocht, via een derde bedrijf.

Dat bedrijf, IP Application Development (afgekort IPAD), meldde zich bij Proview om de naam te kopen in 2009. Het bedrijf beloofde voorts aan Proview dat het zich niet op diens markt zou begeven en geen directe concurrentie zou aangaan met de monitoren van het bedrijf.

Later is het Proview gebleken dat IP Application Development een bv van Apple was. Toen de iPad-tablets op de markt kwamen, voelde Proview zich bedrogen: bij de verkoop van de merknaam was hier niets over gemeld.

Bij de Amerikaanse rechtbank in Santa Clara worden deze argumenten nu gebruikt om een nieuwe deal af te dwingen met Apple. Waarbij Proview eist dat Apple veel dieper in de buidel tast voor het gebruik van diens merknaam dan de pakweg 60.000 euro die ervoor is betaald.

Bron: Electronista

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters